Posted on Leave a comment

Membentuk Anak-Anak Cemerlang

Assalamualaikum,

Sibuk dengan urusan harian sehingga tidak ada masa untuk mendidik anak-anak. Itulah dilema yang sering dihadapi oleh ibu-bapa di zaman ini.

Bagi ibu-bapa yang prihatin terhadap masa depan anak-anak, memberi pendidikan yang sepatutnya adalah salah satu dari keperluan utama yang sangat penting. Yang sebenarnya, kekurangan dan keterbatasan waktu untuk mendidik anak-anak menjadi cemerlang dan gemilang bukan lagi alasan kuat untuk mengabaikan tanggungjawab pendidikan terhadap anak-anak. Bagaimana caranya?.

Pihak admin menyaarankan kepada ibu-bapa yang kekurangan waktu dan yang terlalu sibuk bekerja siang dan malam supaya menghantar anak-anak ke sekolah / maahad yang mengunapakai SISTEM PENDIDIKAN HOLISTIK SEPADU. Kenapa perlu hantar anak-anak ke sekolah yang mempunyai sistem pendidikan yang  sebegini?

  1. Sekolah / maahad ini tugasnya mengajar dan mendidik anak-anak supaya menjadi manusia bertaraf tinggi dan berguna dunia dan akhirat. Lulus peperiksaan tahap tinggi adalah perkara biasa di Sekolah sepeti ini ( pendidikan tahap tinggi diserap ke dalam jiwa anak-anak ).

SISTEM PENDIDIKAN HOLISTIK SEPADU adalah salah satu sistem pendidikan yang telah diperakui terbaik setakat ini. Salah satu institusi pendidikan swasta yang mengguna pakai sistem pendidikan sebegini adalah Sekolah Pendidikan Islam ADNI, KL. Jika di sebelah Utara, Maahad Pendidikan Al-Fateh, Kodiang, Kedah adalah salah satu darinya sekolah / maahad yang turut serta dalam bidang ini. Sistem pendidikan yang digunapakai adalah sama dan setanding dengan ADNI, KL.

Untuk ibu-bapa yang berada disebelah Utara dan berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan SISTEM PENDIDIKAN HOLISTIK SEPADU sila hubungi Pihak Pengurusan Maahad Pendidikan Al-Fateh

En Zaki ( +6019 470 9907 )

Atau boleh hubungi pihak admin yang bertugas melalui whatsapp/viber/telegram/call di talian +6019 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Like, Tanda Sokongan Padu (0)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *