Categories
Research & Development

Alat Tambah Duit

Tak payah pikir jauh-jauh, alat tu adalah blog yang telah dinaik taraf menjadi mesin buat dan tarik duit untuk tuanya yang cintakan harta benda kekayaan dunia. Haaa…haaaaaa….

Assalamualaikum dan salam hormat,

Tak payah pikir jauh-jauh, alat tu adalah blog  yang telah dinaik taraf menjadi mesin buat dan tarik duit untuk tuanya yang cintakan harta benda kekayaan dunia. Haaa…haaaaaa….

Macam mana nak buat alat tu?. Pasang blog, kemudian muat naik content marketing dalam blog tersebut ( emmm admin cadangkan jual produk fizikal dan services yang makan untung ratus ribu per sale ). Blog bagi laa smart sikit dan kalau boleh bagi sesuai dengan projek yang hendak diketengahkan ( terget market orang berduit ). Dapat sale 3 ke 4 kali dalam setahun pun dah okay.

Blog untuk projek yang serupa ini, sudah semestinya kena pasang masuk mesin SEO ( search engine optimization ). Tak dak alat SEO ni, payah laaa blog nak cari pelanggan untuk tuanya. Nak habag siap-siap, projek ni pelanggan mai cari sendiri ikut jalan search engine seperti Google, Bing dan Yahoo biasanya ( market Malaysia Google konker 95% ). Mesin ni bukan style tuan dia kena promote hari-hari yang  konon-kononya bila promote hari-hari  cepat laa dapat sale ( betui juga cara tu, tapi rasa-rasanya tak payah buang masa kalau guna skill ini ). Projek ini cara kerjanya sangat mudah iaitu pasang perangkap dan tunggu. Sambil-sambil dok tunggu tu, boleh la layan tugas lain dulu yang boleh bagi masuk income hari-hari.

Macam tu lah kisahnya, emmm…admin dah naik segan nak bikin karangan panjang-panjang. Insyaallah, jika mood sudah mari admin sambung balik projek ini.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.