Categories
SEO ( Search Engine Optimization )

Belajar Teknik SEO Peringkat Tinggi

Belajar teknik asas SEO untuk laman web dan blog. Tidak sesuai untuk pemilik blog dan SEO yang segan dan tidak ada banyak masa.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Jika sanggup luangkan masa, RM, tenaga dan juga rajin belajar. Jangan tunggu lama-lama, masuk dan kuasai bidang ini dengan segera.

Berapa lama boleh kuasai teknik SEO?, jawapanya tidak menentu. Ada masa 1 tahun dan ada masa bertahun-tahun lamanya. Ini semua bergantung kepada tahap kecekapan masing-masing. Jika sanggup melabur lebih dalam bentuk RM dan belajar dari pakar, dalam tempoh tidak sampai setahun rasanya anda sudah boleh mengusai teknik SEO ini.

Basic teknik SEO

  1. Untuk kerangka laman web atau blog, sila guna opensource projek seperti WordPress dan lain-lainya.
  2. Belajar serba sedikit berkenaan robot algorithm terutamanya PANDA dan PENGUIN ( Google ).
  3. Belajar guna keyword planner tool.
  4. Belajar hasilkan content laman web dan blog yang menarik dan berguna seperti ilmu pengetahuan, bisnes idea dan banyak lagi.
  5. Blog atau laman web seharusnya ringkas dan laju tetapi content setinggi gunung everest.
  6. Mesra pengguna dan tidak bersifat provokasi.

Kekuatan SEO adalah MAMPU TERSENARAI DI PAGE PERTAMA dan  KEDUA di dalam senarai enjin pencari yang terpilih seperti Google, Yahoo, Bing  dan lain-lainya. Bagaimana caranya?

  1. Sila rujuk senarai basic di atas.
  2. Jika guna wordpress, boleh pasang plugin khusus untuk SEO.

Untuk teknik peringkat tinggi, terus-terang pihak admin katakan ianya perlukan pelaburan dalam bentuk RM. Pilihan percuma mungkin mengambil masa 3 ke 4 tahun proses penguasaan ( lebih cepat untuk yang ada minda kelas pertama / tinggi ). Pengalaman admin 4 ke 5 tahun baru dapat rasa penangan SEO yang sebenar-benarnya SEO.

Sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila berhubung secara terus dengan pihak admin yang bertugas. Boleh whatsapp / telegram / viber / call ke +6011 3222 9401 atau tinggalkan komen anda di bawah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *