Categories
Perniagaan barangan bundle Research & Development

BERNIAGA BEG BUNDLE ORIGINAL

Stok beg bundle dari France, Italy, Japan dan Paris. Kualiti cun harga borong…bunyinya seperti menarik!…

Bundle Original

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini kisah berdasarkan penglaman…untuk rujukan yang lain juga.

Buah mula kena cari pembekal beg bundle terlebih dahulu. Jika di dalam Malaysia, Emmmmm……sebelah Utara dan Pantai Timur biasanya ramai supplier beg bundle tetapi sekarang ini di KL pun sudah banyak stok bundle mendarat. Kenapa cari supplier dari Utara dan Pantai Timur?……….kerana mereka berada dekat dengan lokasi supplier berhimpun, terutamanya dari negara jiran iaitu Thailand atau Cambodia. Jika dapat direct Japan lagi baik…bab ini kena cari orang Malaysia yang tinggal dekat Japan….stok lagi mantap.

Timbang kilo dan buka guni…

Ada yang suka ambil stok dari pakej buka guni dan timbang kilo ( sebab murah ). Timbang kilo dan buka guni kena cari port beg ini mula-mula mendarat…..baru ada kemeriahannya. Emmm, admin pun tak tahu dekat mana lokasinya. Ada yang suka ambil stok yang sudah dipilih dan di Malaysia stok semacam ini memang senang jumpa ( barang elok, cantik, berkualiti tetapi harga agak keras ). Emmm……..untuk aktiviti bisnes, admin cadangkan elok ambil stok yang sudah terpilih supaya mudah untuk dijual semula dipasaran nanti akan jadi mudah dan tak payah pening-pening sebab barang semuanya sudah dijamin kualitinya. Pakej bale dan timbang kilo admin tak supply…jangan tanya admin lagi naaaa.

Contoh, jika order dari admin..

Harga memang agak keras, kondisi setiap beg 70% ke 90% kualitinya ( maknanya beg ni elok ). Beg sudah siap dipolish bagi lawa dan semua beg admin  jual ikut harga borong. Kenapa?….supaya margin untung untuk admin dapat dikurangkan ( beli banyak untung sikit pun jadi laa ) dan lebihannya yang masih banyak itu admin tinggalkan untuk dijadikan habuan yang lumayan buat peniaga terakhir supaya dapat kaut untung sebanyak-banyaknya ( semangat mau ada ). Beg bundle original lagi branded ini, jika nak cari yang harga murah serupa baru punggah dari guni dan yang belum tahu lagi statusnya memang susah nak dapat. Sebab tu nak berniaga beg bundle kulit, branded, terpilih dan original ni kena siapkan modal yang agak besar ( standby ) takut-takut stok yang sampai kena yang mahal. Lokasi untuk display semua beg bundle pun kena tau juga, kena cari lokasi yang paling sesuai dengan keadaan stok ( barang boleh buat duit tak boleh dijual disembarangan tempat ). Tak boleh display dekat kaki lima pasar malam, carboot sale biasa atau gerai-gerai tepi jalan macam tu sahaja ( berapa RM sangat boleh markup harga ). Serba sedikit macam tu lahhhh kisahnya….eeemmmm.

Ini bukan barangan bundle sembarangan…

Beg ini namanya saja barangan bundle ( barang terguna ) tetapi barang bundle ini ada nilainya yang tersendiri. Jangan terkejut, jika ada diantaranya barang-barang bundle ini boleh dijual dengan harga yang begitu tinggi dipasaran tertentu ( kena pandai cari port nya ). Jadinya kena belajar cari dimana port-port tersebut ( dekat pasaran tertentu biasanya port orang banyak duit, mewah dan peminat sejati ). Sungguh luar biasa permintaanya dan itu yang admin perasan setakat ini.

Untuk yang berminat…

Nak tanya sesuatu atau nak tengok stok terkini, join channel Telegram t.me/tokeybundle.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: bantulah diri anda untuk tambah pendapatan.

14 replies on “BERNIAGA BEG BUNDLE ORIGINAL”

Askm Boss. Saya berminat nak beli dgn you. Mencari beg @ tas wanita preloved @ bundle jenama LV, MCM, Prada, Metrocity etc kalau ada. Please reply balik yea. No tel saya: 0192716901. Tq

Ini untuk kegunaan peniaga barang bundle original sahaja. sebelum tutupnya tirai tahun 2018, admin sempat bangunkan 1 marketplace yang disokong menggunapakai konsep open source untuk tujuan pemasaran jangkamasa panjang. Jadinya usahawan bundle boleh guna kemudahan yang ada ini untuk mencari pembeli yang sepadan. Harap marketplace ini berguna dan boleh daftar dekat sini jika berminat untuk turut serta https://direkteri.com

Kena cari yang original, dapat jenama yang orang Malaysia suka lagi cantik dan kualiti 70% ke 90% sudah memadai. Buat masa ini, jika ada rezeki untuk dapatkan stok boleh whatsapp/telegram ke 01132229401.

Salam, nombor tel tu betul ke?try x dpt ….saya baru nak berjinak2 belajar menjual beg bundle…boleh pm tak bg harga 0148708815

Askm Boss. Saya berminat nak beli dgn you. Mencari beg @ tas wanita preloved @ bundle jenama LV, MCM, Prada, Metrocity etc kalau ada. Please reply balik yea. No tel saya: 0138833206 Tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *