Categories
Aktiviti Hujung Minggu Perniagaan internet

Bina Laman Web Perniagaan

Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

Alhamdulillah dan bertemu sekali lagi. Berapa ramai peniaga internet yang suka untuk memiliki laman web perniagaan sendiri?

Memiliki laman web perniagaan sendiri adalah satu keperluan penting kalau tuan-tuan dan puan-puan rasa hendak bertapak secara kukuh dipasaran internet. Kenapa pulak ?

Laman web perniagaan adalah penganti diri kita semua apabila berada dalam dunia internet kerana  semua maklumat berkaitan perniagaan yang kita buat telah di sumbat masuk ke dalam laman web perniagaan tersebut..Tetapi memiliki laman web bukanlah suatu kerja yang mudah.Innnnnggggggat nooo bukan suatu kerja yang mudah.Sepanjang pengalaman saya menjadi kontraktor pemasangan laman web, dalam 20 laman web yang telah berjaya dimuat naik hanya 1 atau 2 sahaja yang aktif dan berjaya menjadi seorang peniaga internet yang berjaya dan yang selebihnya tidak aktif..Sekarang ini FB menjadi tumpuan utama berbanding memiliki laman web sendiri, FB percuma dan senang nak jaga..Jika berminat untuk memiliki laman web berkonsepkan FB + kedai online, sila maklumkan kepada pihak saya.

Kalau nak berjaya dalam perniagaan internet, buat sungguh-sungguh seumpama menunaikan solat 5 waktu..

Sekian terima kasih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *