Categories
Free Education Programs Research & Development

Boleh Guna Cara Ini Untuk Bina Kerjaya Yang Lumayan

Motivasi untuk generasi muda pada hari ini. Boleh guna cara ini untuk cipta kerjaya yang lebih menarik tetapi ambil masa yang agak panjang.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Motivasi untuk generasi muda pada hari ini. Boleh guna cara ini untuk cipta kerjaya yang lebih menarik,  upah yang lumayan dan dapat berkhidmat di syarikat ternama itu sudah pasti. Agak mencabar, tetapi hasilnya memang sangat berbaloi.

Salah satu dari contoh….

Danny Sullivan adalah seorang journalist sejak dari tahun 1989 dan bercita-cita untuk menamatkan kerjayanya sebagai seorang journalist pada tahun 2017 tetapi gagal berbuat demikian setelah dilamar oleh pihak Google. Dia banyak terlibat dalam aktiviti penulisan, penerbitan kajian dan segala bagai maklumat dan research berkaitan search engine optimization. Oleh kerana faktor tersebut, Google telah menghidu bakat yang ada padanya dan berminat untuk melamarnya supaya berkerja dengan syarikat Google……….agak berbaloi dan teknik seperti ini boleh didoptasikan oleh sesiapa sahaja..maklumat lanjut boleh rujuk blog Danny Sullivan ( admin ambil ringkasanya sahaja ).

Perlu fokus, bina branding sendiri dan hasil kerja perlu dikongsikan kepada umum……hasilnya nanti akan sampai.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Ini orangnya……

Leave a Reply

Your email address will not be published.