Categories
Aktiviti Hujung Minggu Marketing Web & Blog Activity

Cara Buat Blog Paling Senang

Platfom percuma boleh guna blogspot dan untuk lebih advanced boleh cuba wordpress.Dua-dua mesra pengguna.

Assalamualaikum,

Rasanya cerita berkenaan cara nak buat blog ni sudah banyak. Dekat google search saja ada lebih kurang 21 juta cerita berkenaan cara nak buat blog.

Nak buat blog yang sebenarnya tak payah sangat, yang percuma boleh guna blogspot.com dan kalau nak yang lebih hebat sikit boleh guna platfom wordpress. Tutorial boleh rujuk dekat Youtube atau engine pencari seperti google,yahoo atau bing.

Lagi satu cara, upah saja jurutera laman web. Tak sampai seminggu dah boleh siap dan yang selebihnya anda hanya perlu belajar cara macam mana nak guna platfom tersebut sahaja. Mudah kan?

Sekian terima kasih dam selamat mencuba.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *