Categories
Bitcoin Decentralized Free Education Programs Research & Development

Local Bitcoin Decentralized Exchange

Assalamualaikum dan salam hormat,

Benda ini untuk kemudahan pengguna bitcoin di dalam Malaysia. Tak mau terlibat dengan aktiviti bitcoin mining atau ecommerce di peringkat global, boleh saja layan bitcoin exchange menggunapakai platfom decentralized ( disokong sepenuhnya oleh open source project ).

Kelebihan yang ada pada benda ini adalah, ianya menyokong  penuh kemudahan pembayaran/pertukaran bitcoin melalui bank-bank tempatan yang sedia ada. Lawannya BTC/MYR, dengan itu sebagai pengguna bitcoin tegaq di peringkat local dan juga global ianya salah satu dari plugin yang sangat ditunggu-tunggu oleh pemilik bitcoin di Malaysia. Kemudahan yang ada ini sudah tentu akan merancakkan lagi industri bitcoin di dalam negara ini ( alat pertukaran mesti ada liquidity yang tinggi ). Sudah pasti……..dan dengan adanya bitcoin exchange yang sudi support local banking transfer, maka  bertambah-tambah mudah lah urusanya nanti ( waktu proses lebih cepat ). Emmmmm, adakah masih dan perlu untuk terlibat dengan pelbagai jenis pakej pelaburan demi mendapatkan keuntungan dari bitcoin?. Admin rasa….sudah tiba masanya untuk kita semua  yang berminat supaya mengambil langkah lebih maju ke depan iaitu untuk buat sendiri dengan bantuan tambahan dari platfom decentralized.

Apa lagi kelebihan yang ada…

  1. Tidak perlu daftar.
  2. Tidak perlu kepada verified sana-sini.
  3. Privacy terjaga.
  4. Akaun sendiri jaga dan kalau rugi sendiri juga yang buat silap dan bukan orang lain.
  5. Tidak perlu simpan fund dekat mana-mana syarikat investment yang konon-konon sangat userfriendly dan selamat.
  6. Sistem kena pasang dekat komputer masing menggunapakai konsep P2P network.
  7. Boleh trade 24 jam jika market aktif. Buat masa ini heee…….heeeeeee……market masih malu-malu. Penyertaan dikalangan local trader masih kurang dan boleh dikatan hampir tiada…haaaaa…haaaaa, nanti bila dah ramai okay laaa (  baru diperkenalkan katakan ).
  8. Juga support lain-lain cryptocurrency seperti alcoin, eth, dash dan banyak lagi sebagai alat pertukaran.

Info free…………….karangan tak boleh sumbat banyak-banyak, kena simpan hari lain sama dan bagi yang tak tau dan nak belajar cara setting segala bagai sampai boleh guna, boleh saja whatsapp/telegram admin ditalian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Antara syrikat pelaburan yang melingkup gara-gara offer pakej pelaburan bitcoin adalah mycoin dan mt.gox. Hang rekomen sana, hang rekomen sini duit aku sapu. Kemudian istihar sistem kena hack….heeee…heeeeee.

 

Categories
Bitcoin Decentralized Free Education Programs Research & Development

Untuk Generasi Bitcoin, Decentralized, Blockchain Dan Mining

Assalamualaikum dan salam hormat,

Lagi bahan bacaan menarik untuk genarasi zaman internet. Bermula dari Bitcoin kemudian blockchain kemudian mining, ada lagi  yang lagi sensasi iaitu decentralized.

Semua benda tadi akan menjadi trend yang hot pada zaman ini dan juga tahun-tahun berikutnya. Sampai bila?,  itu tidak pasti dan sukar untuk diteka sama sekali. Untuk urusan pertukaran atau urusan jual dan beli boleh saja layan bitcoin/cryptocurrency ( Bitcoin centre sudah berada dimana-mana sekarang ini ). Untuk cari dan  mengumpul Bitcoin, boleh  saja join platfom jualan seperti eCommerce sebagai retailer atau vendor  ( banyak lagi ) yang menerima bitcoin atau boleh saja  terlibat dengan aktiviti mining bitcoin farm, pool atau cloud ( bagi yang ada bajet terlebih ) atau boleh juga  terlibat dengan aktiviti trading Bitcoin dekat platfom exchange yang bersepah di dalam internet ( platfom exchange sangat penting untuk menghasilkan liquidity dan volatile kepada Bitcoin ).

Bagaimana caranya admin mengumpul bitcoin…..

Ada banyak cara dan memang tersangat banyak sebenarnya. Buat masa ini admin hanya terlibat dengan 2 perkara ini sahaja, iaitu trading dekat exchange guna platfom decentralized dan layan web eCommerce P2P macam ebay, alibaba, amazon tetapi konsep P2P ( decentralized  agen ). 2 platfom tadi admin pasang dekat komputer admin sendiri dan host sendiri melalui jalan P2P ( konsep sharing network ). Kenapa pulak guna cara ini?. Yang pertama bersangkutan dengan privacy dan yang kedua nak ada feeling decentralized. Emmm admin layan bitcoin kerana fungsinya banyak, antaranya sebagai alat pertukaran peringkat global yang menjimatkan, ada unsur simpan nilai, tahap kecairan tinggi sebab exchange ada dimana-mana, intrument pelaburan, ada privacy dan bersifat decentralized ( asyik-asyik decentralized….decentralized ). Heeee…heeeeeeee ketika posting ini di edit pada 30/10/2018, fungsi Bitcoin agak merosot sedikit dan admin banyak fokus kepada altcoin yang ada ciri-ciri terkini seperti DGB ( sila baca posting berkaitan Digibyte ).

Berminat dengan cara admin?, bolehhhhhh sajaaaaa dan cara admin guna ini dapat menjimatkan banyak kos dan senang dapat profit dan kalau tak tau macam mana nak setup 2 benda tadi, sila whatsapp/telegram saja ke talian 011 3222 9401. Boleh try cara ini dan info mengenainya boleh didapati dengan mudah di internet sekarang ini…admin dah segan nak luangkan masa untuk buat tutorial…..

Sekian terima kasih dan selamat menjadi warga Bitcoin decentralized.

p/s: Zaman decentralized, konsep join dan invite peserta baru untuk keluarkan dan kumpul dana kemudian dapat tiket janji income juta-juta tak boleh guna dah…..semua boleh adjust sendiri belaka dah dan yang penting sekali kena luangkan sedikit masa untuk study cara kerjanya sahaja. Emmm..rekod menunjukkan, skim pelaburan dan skandal bitcoin untuk centralized banyak yang melingkupkan peminat tegar masing-masing…contohnya Mt. Gox, dan Mycoin dan banyak lagi.