Categories
Research & Development SEO

HARGA PAKEJ SEO DI MALAYSIA UNTUK RUJUKAN

Bismillah,

SEO merupakan salah satu daripada komponen penting yang sering digunakan sejak sekian lama untuk tarik trafik secara organik ke laman web atau tapak jualan masing-masing. Tempatnya, tersenarai di page pertama atau kedua ( page berikutnya kurang berpotensi tetapi tetap berguna ) di dalam senarai search engine terpilih seperti Google. Tetapi, tidak semudah itu untuk menempatkan kata kunci-kata kunci tertentu di page pertama dan kedua tersebut….baca lagi…

Antara pakej yang ditangkap muat…

Senarai harga pakej SEO yang disediakan oleh pemain-pemain SEO  di Malaysia ada di bawah…..boleh buat perbandingan dan rujukan.  Dipilih secara rambang oleh team pemasaran t.me/niaga24jam tidak bersandarkan kepada ciri-ciri tertentu dan hanya melalui proses RINGKAS iaitu tangkap muat terhadap mana-mana senarai yang ada  dan tergerak dihati untuk dipilihnya sahaja….ada banyak lagi dan yang lain-lainnya sila cari sendiri….lihat betul-betul senarai harganya…

Bagaimana, ada berannnnn?. Jadinya, jika tidak punya kepakaran dan tidak tahu tentang teknik sulap tertentu sebagai pemain SEO….Itulah harganya yang perlu dibayar 😀 😉 .

Untuk projek SEO, team pemasaran t.me/niaga24jam biasanya akan kenakan caj sekitar RM500++ dan hanya perlu dibayar jika tersenarai di page pertama dan kedua sahaja 😆 .

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Categories
Research & Development

TARIK TRAFIK KE TAPAK JUALAN ITU SANGAT PENTING

Bismillah,

Usahawan, pakar pemasaran dan semua yang terlibat akan cuba buat cerita-cerita menarik, tertarik dan ada unsur nilai tambah bersamanya ke merata-rata tapak dan tempat di dalam internet supaya ianya dapat dijadikan penyebab yang kuat untuk mendapatkan trafik.  Kemudiannya, trafik yang terhasil itu akan nanti ditarik ke tapak jualan masing-masing dengan seberapa banyak yang boleh supaya dapat ditukarkannya menjadi sesuatu yang menguntungkan selepasnya itu. Banyak cara yang digunakan, antaranya…

Ada 2 cara…pertamanya BERBAYAR…

Cara ORGANIK dan BERBAYAR. Yang ada duit banyak biasanya akan menggunakan cara berbayar sebagai jalan singkatnya yang paling cepat untuk mendapatkan trafik. Biasanya cara ini disediakan oleh tapak-tapak pemasaran besar seperti FB, TikTok, Twitter, Instagram, Youtube, Google dan banyak lagi laaaaaaaa yang lain-lainya. Tapak-tapak tersebut biasanya mempunyai database pengguna dari pelbagai peringkat yang dikumpul secara bersistematik untuk tujuan komersil. Antaranya adalah untuk memenuhi permintaan kepada kerja-kerja pengiklanan atau kempen bagi mendapatkan trafik tertentu ke tapak jualan. Bijak tak mereka mencipta mesin duit masing-masing?….mesti la bijak kan! kerana mereka buat semua itu berdasarkan plan yang cun sejak dari awal lagi. Dari kes ini makanya lahir lahhh ramai sifu FB ads, Sifu Google ads dan berbagai lagi sifu. Semua itu komponen sokongan penting bagi memeriahkan lagi aktiviti untuk mendapatkan trafik ke tapak jualan. Sifu-sifu ini nanti akan dapat habuan masing-masing yang selayaknya kerana mereka pandai mengambil peluang dari lubuk-lubuk trafik yang telah tersedia. Mereka berani terjah market baru dan tanpa sifu-sifu ini semua, jangan harap laaaa ilmu-ilmu seperti ini akan cepat berkembang…

Yang keduanya ORGANIK…

Cara organik lain pulak kisahnya, ambil masa tertentu untuk dapat hasilnya dan cara pembikinanya sedikit payah, tidak perlu kepada modal yang besar tetapi perlu kepada pengorbanan, kemahiran, kretiviti, kerajinan dan banyak lagi laaaaaa. Yang bestnya, ROI nya sangat lumayan. Trafik cara organik ini BIASANYA ditarik menggunakan kebijaksanaan pemain-pemain di dalam industri ini dengan pelbagai cara dan teknik sulap masing-masing…heee…heeee. Perlu kretif dan pakar dalam mengambil dan mengolah setiap peluang yang telah tersedia secara percuma kemudian cuba ditukarkannya kepada trafik yang kemudianya nanti akan dihantar ke tapak jualan masing-masing. Ceritanya, cara organik perlu skill dan pengalaman yang banyak…….baru lahhhh dapat di terobosnya market serta ditarik trafiknya sekali…ceritanya, sekali dapat titik pentingnya akan kenyang dalam tempoh yang lama. Kenapa tak percaya?…..heeee…heeeee. Contoh yang selalunya orang pemasaran bernadi teknik organik guna dari dulu sehingga sekarang ini adalah buat video di Youtube, bikin cerita di Blog mesra SEO, update kisah di FB, bikin bebenang cerita dekat Twitter ikut selera dan target masing-masing dan yang terkini adalah video pendek 15 saat dekat TikTok. Banyak lagi yang lain-lainya termasuk Telegram channel & group dan group Whatsapp juga. Tempat-tempat ini semua mempunyai potensi yang sangat baik untuk mendapatkan trafik secara organik dan percuma.

Trafik sudahhhh, emmmm, langkah seterusnya adalah persedian tapak jualannya pulak dan part ini lagi penting kerana dengan ketampanan tapak jualan, kebarangkalian dan potensi untuk dapat sales secara cemerlang adalah sangat tinggi…..nanti sambung bab ini…ramai yang buat sambil lewa bab ini…

Semua aktiviti dekat atas hanya lah proses untuk mendapatkan trafik ke tapak jualan dan trafik ini penting dan dari trafik ini lah akan datangnya hasil jualan. Jika nak korek bab sebelum tarik trafik……lain kali kita cerita…dan untuk kali ini fokus bab trafik sahaja.

Tak habis lagi…nanti sambung….abaikan ayat tunggang langgang dekat bawah tu….. 😀 

 

kesempatan dari keberadaan

 

Makanya, trafik ini sangat penting bagi mendatangkan hasil jualan. Makanya pelbagai kaedah dan teknik digunakan untuk menghadirkan trafik ini.

Ada yang membuat kempen atau jualan secara terus dan ada juga yang

segala operasi terlibat hanyalah untuk mendapatkan trafik dan adalah sangat penting

Ada yang mempraktikkan secara jualan terus dan ada yang menggunakan teknik lembut dan tidak terburu dalam meyakinkan pembaca atau prospek. dan semua terknik tersebut bermotifkan untuk mendapatkan trafik yang akan digunakan untukitu untuk dibawa ke tapak jualan untuk ditukarkan menjadi keuntungan.

Categories
Marketing Research & Development

Cara Tarik Trafik Ke Website Jualan

Bismillah,

Ini cara ORGANIK dan jimat kos…untuk kegunaan pemilik perniagaan yang masih lagi menggunakan website sebagai tapak jualan dan yang tidak suka menumpang platfom orang lain….solusi untuk dapatkan trafiknya ada di bawah…sebahagiannya sahaja.

  1. Langkah pertama, cari tempat yang ada banyak pembaca atau pengguna seperti Twitter, Telegram, Instagram, Facebook, Whatsapp, Youtube,Tiktok, Gaming platfom, Search engine dan yang lain-lain tu sila cari sendiri.
  2. Bikin satu cerita pendek atau intro yang kretif dan senada dengan isi kandungan atau topik yang ada di dalam website dan kongsi sebanyak yang boleh ke platfom no 1 tadi dan link ke website perlu diselitkan sebagai kunci rujukan yang akan menjadi punca tambahan yang kuat untuk tarik trafik ke website. Tajuk, intro dan cerita pendek yang menarik ADALAH KUNCI terbaik untuk tarik perhatian trafik ke website. Setiap cerita perlu dipastikan ianya dapat sampai ke pengetahuan pembaca dengan apa cara sekali pun dan lagi banyak lagi baik. Bab ini paling payah dibuat oleh pemula kerana bab ini perlu kepada pengalaman dan skill tertentu. Oleh sebab itu, tugas ini perlu dibuat secara berterusan sehingga menjadi…dan ciri-ciri khasnya jangan lupa…
  3. Hard sell bukan ciri-ciri khasnya…
  4. Ulang langkah no 2 secara berterusan…dan kurangkan aktiviti no 3.

Tip tambahan dari pengalaman….

  1. Jika bikin channel dan fokus kepada topik tertentu, biasanya cara ini lebih cepat mendapat perhatian daripada pembaca ( punca trafik tercipta ). Terutamanya, yang punya solusi kuat dalam menghabisi masalah yang dihadapi oleh pembaca. Hanya perlu jadi kretif dalam membuat persembahannya dan harus ada daya penarik. Tiada daya penarik = tiada trafik. Contohnya begini, buat channel berkaitan makanan paling sedap dan website nya adalah tapak jualan. Biasanya, pembaca, follower atau subsciber yang senada akan ikut channel yang mereka suka dan teknik seperti ini lebih mudah untuk tarik trafik ke website kerana cerita + minat pengikut sudah ngam dan dengan itu proses berikutnya untuk diajak ke website akan menjadi lebih mudah. Jika prosses tersebut terjadi, makanya tercipta lah trafik, kemudianya adalah jualan. Giiiteewwwww…..

Trafik yang datang dari sumber  SEARCH ENGINE…

  1. Untuk search engine perlu mahir SEO. Bagaimana blog ini berjaya ditemui di dalam senarai search engine Google?. Itu dikeranakan peranan teknik SEO yang digunakan. SEO adalah teknik paling best untuk mendapatkan trafik yang bersifat original dan ini cara paling cepat untuk cipta jualan tetapi website jualan perlu dipersiapkan sehabis baik sehingga mampu mendatangkan keyakinan kepada pembaca untuk bertindak. Trafik yang datang dari hasil SEO adalah trafik sebenar dan punya potensi yang tinggi untuk cipta jualan seperti contoh tip tambahan di atas tadi juga cuma lokasi persembahannya berbeza tempat. Hampir sama cara kerjanya cuma SEO lebih mudah dipersiapkannya tetapi perlu ada kepakaran tertentu juga untuk menjadikan SEO ini dapat bekerja dengan baik. SEO ini harus senada dengan algorithm yang ditetapkan oleh pihak search engine…oleh itu buat sampai dapat tawan SEO…sasaranya adalah tersenarai di page pertama dan kedua.

Trafik dari video…

  1. Untuk Youtube dan Tiktok, perlu pandai bikin video menarik kerana manusia secara dasarnya suka format ini. Lagi ramai subscriber, lagi kuat potensi trafik yang bakal diterima. Biasanya, jika di Youtube ia digunakan oleh Youtuber untuk menghasilkan pendapatan dari pakej kerjasama yang disediakan oleh Youtube sendiri dan bukannya untuk tujuan dapatkan trafik ke website tetapi boleh saja digunakan kemudahan yang ada itu asalkan mampu jadi kretif kerana di Youtube ada ramai penonton. Tiktok pulak, emmm konsep video pendek dan team kami belum ada pengalaman manis bersama dengannya…jadinya tak banyak laaa cerita mengarut yang team kami boleh merapu dekat sini. 😀 😆 

Kenapa perlu tarik trafik ke website?

  1. Website jualan perlu trafik yang kencang dan banyak setiap masa. Lagi kuat trafik yang masuk, lagi kuat potensi untuk dapatkan hasil jualan.

Panjang sangat ni, lain kali sambung…

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.