Categories
Marketing Open Source Research & Development SEO Web & Blog Activity

Iklan SEO Viral Percuma

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ruangan iklan yang diadakan secara percuma ini menggunapakai konsep blog mesra SEO + viral + group telegram + media sosial terpilih. Digabungkan kesemuanya sekali untuk kerja-kerja yang melibatkan online marketing tahap serius.

Konsep iklan viral SEO..

Diadakan untuk kegunaan usahawan yang sukakan iklan viral ikut jalan search engine. Format ini dibuat berdasarkan kajian dan pengalaman lalu yang serba ringkas untuk tempoh beberapa tahun terhadap permintaan dan keperluan yang serius terhadap kerja-kerja yang melibatkan online marketing. Hasilnya lahir lah platfom iklan SEO viral ini yang mana dibuat secara khusus untuk membantu usahawan kecil di Malaysia untuk kembangkan potensi produk dan perkhidmatan masing-masing ( harap jangan kutuk secara berlebihan kerana ini projek open source ).

Sangat ringkas prosesnya..

Prosesnya sangat mudah, iaitu perlu melalui beberapa siri pendaftaran yang sangat ringkas sebelum kelulusan penuh diberikan untuk menggunapakai platfom tersebut bagi tujuan pemasaran. Kepada yang  berminat untuk mencuba perkhidmatan ini, sila rujuk disini iklan SEO viral. Telah dialihkan ke lokasi baru ( Marketplace usahawan Malaysia ). Lokasi lama terlalu sesak dan mengganggu aliran trafik sedia ada.

Kami sudah siapkan platfomnya dan usahawan hanya perlu menggunakanya sahaja…dengarnya seperti menarik.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Categories
Decentralized Open source Research & Development SEO Web & Blog Activity

Lawan Kepada Google Search Engine

Assalamualaikum dan salam hormat,

Google search dah ada pesaing dan pesaing tersebut menggunapakai teknologi yang berteraskan blockchain ( ethereum ) dalam usahanya untuk mengurangkan kuasa monopoli google terhadap search engine yang pada masa ini telah menguasai hampir 77% global market share yang datangnya dari pengguna desktop dan 96% pulak dari pengguna mobile. Keuntunganya yang mencecah hampir $100 billion dengan purata carian berjumlah 5 billion setiap hari.

Ini yang sering berlaku….

Nak tahu kenapa ranking di dalam senarai google search engine selalu ghaib?, ini haaa kisahnya. Sejak google search engine mengambil alih kuasa gatekeeper global hal ini kerap berlaku dengan alasan algoritham berubah. Kesan dari aktiviti ini admin hilang 80% kuasa organik search engine walaupun telah memparktikan etika seo yang telah digariskan oleh pihak Google. Semua itu hanya lah permainan disebalik nama algoritham terhadap pengamal organik search sahaja. Telah sedia maklum organik search sangat berpengaruh di dalam senarai search engine sampai bila-bila pun. Dekat bawah tu kata-kata dari pesaing yang mencipta search engine alternatif untuk bersaing dengan Google.

“There wasn’t any real recourse and we were shut out,” he said. “We kept on getting bumped to webmaster help lines. People were telling me Google is always right and you must have screwed something up.”

Maka lahirlah……

Maka lahirlah PRESEARCH sebagai projek yang bersandarkan kepada kekuatan teknologi blockchain dengan pelbagai insentif menarik kepada pengguna search engine itu nanti ( fasa pertama bulan SEPT 2017 akan dilancarkan ). Admin sarankan kepada para blogger dan pengguna internet dimasa akan datang sudi-sudilah meluangkan masa untuk menjadi pengguna dan memberi sokongan padu terhadap PRESEARCH demi menghapuskan kuasa monopoli untuk mengembalikan hak sebenar pengguna internet ( pada asalnya internet itu decentralized ) dari sesetengah pihak yang berkepentingan peribadi yang melampau-lampau.

Mereka suka sembunyi maklumat…ikut sedap mereka

Buat masa sekarang pihak admin layan Duckduckgo search engine sebagai alternatif untuk mencari pelbagai lagi maklumat tambahan yang kebanyaknya telah disembunyikan oleh pihak Google dari pandangan umum…..Google menggunakan kuasa monopoli algoritham nya untuk tujuan tersebut. Penguna internet perlu sedar tentang hal ini……

Insentif menarik dari Presearch

Join Presearch, jika berminat untuk menjadi sebahagian daripada pelabur kepada projek tersebut dan admin nampak projek ini ada potensi masa depan yang sangat cerah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Categories
Research & Development SEO

Kos Iklan Adwords Untuk 2 Bulan 25K

Assalamualaikum dan salam hormat,

Untuk tempoh 2 bulan sahaja, ada seorang anak muda masej dekat admin katanya dia telah berjaya meleburkan duitnya sebanyak RM25k ++ semata-mata untuk iklan berbayar ( hampa ada berani macam dia ka? ). Platfom yang dia guna adalah google adwords. Dia buat benda ni ikut kaedah try and error ( perghhhhh, memang tabik spring ).

Sale untuk tempoh 2 bulan yang dia berjaya kutip adalah RM50k ++ dan katanya untung bersih sekitar RM 8k ke RM 10k macam tu. ( tak pasti macam mana dia rekodkan segala transaksi ). Katanya, kos iklan semakin mahal dan dia berhajat  untuk mencuba alternatif lain yang lebih jimat dan sekarang ni dia tengah training secara hand-on dengan admin untuk menguasai teknik SEO + CONTENT MARKETING untuk kempen iklan organiknya ( long term projek dia untuk mengurangkan kebergantungan yang melampau-lampau dekat platfom iklan berbayar ). Ini projek dari UNIVERSITY OF LIFE ( certificate tak ada, dapat ilmu saja ).

Kita tengok lepas ni apa akan jadi dekat dia…..heeeee……heeeee dan jika ada lagi usahawan lain yang ingin menguasai teknik SEO khusus untuk bisnes dan long term projek, boleh contact admin / whatsapp / telegram di talian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: University of life laaaaaa…..apa lagi.