Categories
Open source Research & Development

Jadi Youtuber Berkonsepkan Lifestyle

Tak perlu lari jauh-jauh. Ikut team pemasaran t.me/niaga24jam masuk market dan cari masalah. Untuk kali ini masalahnya adalah analisa buat video berkonsepkan lifestyle. Sesuai untuk Youtuber yang ingin cari market baru.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Suara tak sedap, muka tak hendsome atau tak cantik tak ada hal. Jika semua itu ada……dikira bonus laaaaa. Peluang tetap ada jika betul-betul berhajat untuk menjadi Youtuber, yang mana target utamanya untuk meraih pendapatan hasil dari jumlah tontonan yang banyak di channel Youtube ketegori Youtuber bisu…..heee…heeee, Boleh cuba cara ini dan video biasanya berdurasi antara 8 minit ke 25 minit seperti itu dan team pemasaran t.me/niaga24jam terjumpa konsep video lifestyle ini sejak beberapa bulan yang lalu di Youtube dan mendapati sambutanya agak memberangsangkan. Rasa-rasanya, Youtuber Malaysia tak ramai yang bikin video seperti ini lagi…rasa-rasanya.

Al-kisahnya, lebih kurang seperti ini..

Konsep video hampir sama seperti rancangan Mr Bean. Tidak banyak bercakap, lebih kepada aksi dan perlu fokus kepada jalan cerita pendek yang boleh difahami oleh penonton dan menarik. Jika taraf video tik-tok tu tak payah laaa. Peralatan yang mantap, kepakaran videographer, skrip menarik dan direktor seperti Ahmad Nisfu…contoh…contoh naaaaaa di perlukan. Semua itu diperlukan dan yang paling penting, Youtuber atau actor kena pandai belakon supaya nampak real seperti lifesyle ringan-ringan yang sebenar. Apa pun lihat contoh video yang disediakan dan cuba-cuba buat analisa mengenainya. Team t.me/niaga24jam support sampai setakat ini sahaja.

Ikut team pemasaan t.me/niaga24jam, masuk market dan cari masalah. Banyakkkkkk lagi benda menarik yang boleh dikutip darinya nanti. Jadinya, tak perlu laaa lari jauh-jauh.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *