Categories
Aktiviti Hujung Minggu Perniagaan internet Sharing Is Good Web & Blog Activity

Rujuk Kes Penipuan Di Internet Dekat Sini

Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

Kes ini  memang berat, iaitu menipu di alam maya iaitu di  internet.Ya untuk menipu di alam internet memang mudah dan senang sekali.

Untuk bakal pembeli atau bakal peniaga internet dekat sini saya akan senaraikan beberapa laman web khusus untuk melihat sendiri kes-kes penipuan di internet yang mana boleh dijadikan sebagai bahan rujukan sebelum terkena.

Senarai laman web

  1. Kami benci online shop yang tipu & makan duit haram( untuk urusniaga di FACEBOOK ) – SILA KLIK DISINI 
  2. Diskusi tuntutan dan tribunal ( untuk urusniaga di MAJALAH.COM ) – SILA KLIK DISINI
  3. Yang lain-lain akan ditambah dari semasa ke semasa.

Penipuan adalah satu kesalahan yang sangat berat dan berdosa.Pihak kami tahu anda memerlukan duit tetapi bukan dengan cara ini untuk mendapatkan duit.Bagi yang belum lagi terlibat dengan aktiviti yang tidak bermoral dan yang melanggar hukum dunia dan juga akhirat ini.Adalah lebih baik persiapkan diri dari awal-awal supaya anda tidak terjebak ke dalam kerjaya yang tidak bermoral ini.

Ada cara tak untuk dapatkan duit dengan cara yang lebih bersopan santun? ada..mai sini nak tunjuk cara.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

One reply on “Rujuk Kes Penipuan Di Internet Dekat Sini”

Kalau di ebay (contoh), penjual mempunyai rating dan testimonial sendiri dari pembeli. Jika dah terjual sebanyak 5 ribu, maka penjual tersebut akan mendapat feedback star dari 5 ribu orang tersebut. Memang kadang kala menjual di internet ni susah sedikit. Kadang-kala masalah pos sebab sesetengah barang kena tahan di imigresen dan sebagainya. Berniaga melalui internet ni memang ada risiko. Membeli pun ada risiko. Elemen untuk atasi masalah ini dapat dikurangkan kalau penjual ada sedia accept return. Tapi kadang kala masalah timbul dari pembeli pula yang kadang kala mahu duit dipulangkan kerana katanya barang tak sampai ke tangan. Kena berani tanggung risiko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *