Categories
Client Research & Development

Sakit Mata, Merah, Bengkak, Berbau Dan Pedih Serta Kering

Titik ke dalam mata 3 kali sehari…

Bismillah,

Ini penglaman sendiri dan sakit mata ini mula menunjukkan tanda-tandanya pada tahun 2014 dan berjaya diatasi penghujung tahun 2019.

Antara gejala yang dihadapi adalah mata merah, kering, berbau dan keluar kotoran berwarna kuning dan berbau. Antara bahan yang digunakan untuk merawat masalah sakit mata ini pada peringkat awalnya adalah…

  1. EYE GLOW kotak merah dan biru – Keluaran CCM. Emmm tidak banyak perubahan yang berlaku kerana sakit mata yang admin sedang hadapi level nya lagi tinggi berbanding kemampuan yang EYE GLOW mampu buat.
  2. Guna petua rebusan air daun sireh 3 helai  dan dibuat dalam bentuk semburan dan rendaman mata dalam bekas berisi air rebusan daun sireh selama 2 ke 3 minit. Semburan dibuat setiap pagi dan sebelum tidur. Ada kesan tapi sekitar 5% sahaja hasilnya. Proses berjalan hampir 2 bulan+.
  3. Kemudian try pulak cecair mata jenama NEO DECO – Beli dekat farmasi. Sehari 3 kali titik dalam mata. Yang ini peringkat permulaannya sangat berkesan dan memang yakin habis inilah produknya. Sebulan lebih juga guna ubat mata ini tetapi tak tahu dekat mana silapnya mata kembali sakit dan simptom dia lagi teruk dari yang sebelum ini. Kedua-dua belah mata sekali terkesan dan sebelum ini hanya sebelah mata sahaja dan ada keluarkan bau yang kurang menyenangkan pulak. Ubat ni dia ada tarikh luput penggunaanya dan lepas tu…
  4. Sambung balik guna petua rebusan air daun sireh dan terpaksa mengurangkan aktiviti luar kerana mata menjadi semakin sensitif dan tak boleh kena angin yang kuat, akan berair dan keluar kotoran warna kuning pada mata. Pergi kemana-mana harus pakai cermin mata hitam. Proses ini berlaku pada tahun 2018 sehingga pertengahan tahun 2018. Akibat terlalu kerap buat semburan pada mata, muncul pulak masalah baru iaitu kekeringan melampau….haru betoi laaaa….dan waktu ini mata admin mula nampak setiap huruf menjadi kembang, kabur dan kelabu. Nampaknya seperti semakin parah tetapi masih tetap berkeras untuk tidak mahu pergi membuat pemeriksaan mata di hospital. Memang keras hati betul laaaaa orang ini…..dan seterusnya.

Akhir sekali admin try titik cecair yang pada asalnya digunakan untuk membekalkan oksigen ke saluran pembuluh darah….alhamdulillah, berkesan pulak benda tu dan masih menggunakanya sehingga sekarang ini. Emmm, mata semakin pulih dan penglihatan semakin terang. Harga tak mahal dan mampu dibayar oleh ramai orang tetapi ianya bukan produk keluaran tempatan. Ianya perlu dimport dari luar negara dan berstatus halal dan selamat untuk digunakan.

Cara gunanya sangat mudah…

  1. Titik cecair tersebut 3 kali sehari. Terutamanya sebelum tidur dan selepas bangun tidur.

Sebarang pertanyaan, maju terus ke sini https://t.me/lokalmaket/280.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *