Posted on Leave a comment

Cara Sedut Duit Dari Alam Internet

Kasut underground england

Assalamualaikum dan salam hormat,

Pergghhhh nak sedut duit dari alam internet tuuuuu. Yang sebenarnya benda ni mudah sahaja, syaratnya kena ada ilmu ( ya! perlu mengaji dulu baru dapat ilmu ) dan juga duit yang sedikit sebagai bekal permulaan.

Admin ada juga try sekali-sekala buka peluang yang semacam ni dan nak tau apa hasilnya yang admin terima?.¬† Sampai laaa ni ilmu sedut duit tadi tak boleh di agih-agihkan. Puncanya…………….. tak ramai yang berminat dan yang berminat pulak kebanyakkanya tak berapa nak cukup kuat ( nak cari jalan pintas semuanya¬† ). Bila buka cerita sebenar, teruih ghaib entah ke mana-mana. Benda tak penting tak perlu cerita….heeee…heeeeee. Cara kali ini, admin sarankan supaya ambil peluang untuk berniaga di pasaran internet yang masih banyak peluangnya tetapi telah menjadi sempit dikeranakan persaingan, perpecahan dan pilihan semakin bertambah. Guna blog, laman media sosial, platfom marketplace seperti Shopee atau Lazada. Kriteria yang diperlu diadakan boleh baca dekat bawah. Cara ini memang dah confirm boleh mendatangkan hasil. Banyak atau sikit itu bergantung kepada skill masing-masing.

Antara benda yang perlu diteliti adalah:

  1. Cara buat blog SEO – Cara ini agak rumit tapi untuk makan besar boleh guna cara ini.
  2. Cara mengenali platfom dan aplikasi terbaru yang tengah trending ( penting ) – Ikut ke mana sahaja pengguna internet berhimpun.
  3. Cara buat viral marketing ( penting ) – Ini untuk kerja-kerja pemasaran supaya cepat dapat hasil.
  4. Cara pilih produk ( penting ) – Ikut permintaan lagi senang dapat hasil.
  5. Cara simpan duit – Penting yang ini, supaya sentiasa berduit.
  6. Cara berkomunikasi dengan bakal pelanggan ( penting ) – Pandai sembang cepat dapat hasil. Mau ka tak mau?.
  7. Cara pilih lokasi yang sesuai untuk membuat marketing – Ini untuk usahawan yang tamak, dah kaya lagi mau kaya.
  8. Dan banyak lagi….rasanya, 7 dekat atas tu sudah memadai sebagai keywords pemula.

Semua cara-cara tadi perlu dipelajari secara peringkat-berperingkat dan ikut keperluan semasa ( admin dapat pengalaman secara try & error ). Bluuuurrrr pulak dan tak tau nak buat apa, kena makan smart drugs ( nootropic ) rasanya 6 bulan ++……….. sahih bulih buat dengan jayanya. Cara try & error biasanya akan makan masa bertahun-tahun dibuatnya. Kepada yang dah ada asas, sambung terus dan mana-mana bahagian yang tak cukup kuat sila tambah bagi cukup dan market internet sentiasa berubah-ubah, oleh itu ilmu sentiasa kena dinaik taraf. Yang penting kena tahu dekat mana pengguna suka berhimpun dan apa yang mereka suka dan tugasan dipihak peniaga adalah ikut apa yang disukai oleh pengguna dan ini cara paling pantas untuk dapat hasil berbanding percubaan untuk memperkenalkan produk baru kepada mereka.

Style terkini dan paling mudah jika berhajat bantu orang lain untuk dapat income adalah, hanya perlu siapkan satu platfom yang serba lengkap, lepas tu minta duit yuran sorang sikit untuk dijadikan modal permulaan untuk buat bisnes. Sebelum tanggung rugi ( dalam bisnes, risiko untuk rugi adalah sangat kuat berbanding untungnya ) cakap saja satu ayat penafian paling berkuasa iaitu ” KENA FAHAM RISIKO UNTUNG DAN RUGI DAN KEHILANGAN WANG PELABURAN SEDIA ADA DAN PRESTASI MASA LAMPAU TIDAK MENCERMINKAN PRESTASI MASA HADAPAN”.¬† Ini adalah ayat-ayat yang perlu digunakan untuk melepaskan diri dari manusia yang hanya suka kondem dan tau makan untung semata-mata…….emmmmhhhhhh. Kisah ini telah menyimpang dari tajuk dah rasanya….heee….heeeee. Jadinya kita kasi pangkah sama dia.

Buka lagi ka tawaran ini?. emmmmm, tahun 2017 ni admin sibuk dengan projek baru dan untuk bantu orang lain dapat income dengan cara mudah ni sebenarnya sudah tawar hati. Tolong repair lutut dan perbetui urat saraf lagi syok…….daripada ajar orang cara sedut duit. Yang ini pun rasanya macam tidak penting, jadinya kita kasi padam juga sama dia….padan muka…

Emmmm, yang penting ikut saranan yang ada dekat atas tu.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/S: Gilaaaa…aaaahhh diri sendiri nak kaya, tapi orang lain kena bersusah payah untuk dia…..tak boleh belah laaaa dengan manusia macam ni.

Like, Tanda Sokongan Padu (0)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *