Categories
Marketing Research & Development

Teknik Iklan Zero Kos Marketing

Bismillah,

Teknik yang digunapakai pada kali ini adalah Google SEO dan Telegram bot.

Zero kos? tak juga kerana untuk aktifkan Google SEO sekurang-kurangnya kena ada laman web + pelayan. Emmmmmm, tapi untuk Telegram ianya percuma dan yang kena bayarnya adalah kos langganan internet.  Itupun jika ada kepakaran dapatlah diketegorikan percuma 90% ( main bedal saja ni… 😆 ). Habis tu, dekat mana pulak datangnya zero kos marketing?…

Bila sudah dapat untung bersih yang berlipat kali ganda banyaknya berbanding kos memulakan usaha yang telah dikeluarkan…Di situ lah rasanya akan hadir zero kos marketing. Emmmm…..lebih kurang macam tu laa corak lakonannya. Gambaran kasarnya lebih kurang seperti ini, kos memulakan operasi katakan lah 1% tapi keuntungan yang berjaya dicatat 1000%. Okay laaa tu kan? Emmm lebih kurang macam tu laaaaaa….dan cerita betulnya kata kunci zero kos marketing telah digunakan secara paksa untuk mendatangkan daya penarik diperingkat mula. Puncanya utamanya dikeranakan kata kunci tersebut memiliki permintaan tersendiri di pasaran enjin pencari dan oleh kerana itu terpaksa dijadikan sebagai ayat-ayat beracun untuk melariskan kempen dan iklan… 😛  😀  😈 . Apa boleh buat, siapa suruh jadi kata kunci. Al-kisahhhhhhhhnyaaaa macam tu laaaa dan cara-caranya ada di bawah…

Google SEO…

Sekali sahaja proses pemasangan, tapi perananya akan hidup selagi mana pelayan laman web yang digunakan itu aktif. Target utama biasanya page pertama dan ke dua dan no 3 bukan lagi keutamaan. Iklan atau kempen yang digunakan bergantung kepada kata kunci-kata kunci beracun yang telah dipasang dan aktif sepanjang masa untuk memainkan peranan masing-masing. Jika ada diantara pengguna yang mencarinya, maka terbitlah ayat-ayat beracun tersebut di page idaman masing-masing iaitu page no 1 dan no 2 dengan penampilannya yang  tersendiri. Page yang lain-lain tu potensinya sudah berkurangan untuk dilawati oleh pembaca, makanya ia tidak lagi menjadi keutamaan rasmi untuk projek ini.

SEO boleh menyokong semua jenis projek bagi mendapatkan trafik berkualiti ke tapak jualan. Asalkan projek tersebut kata kuncinya punya potensi untuk dicari oleh pengguna menggunakan khidmat enjin pencari seperti Google maka ianya dikira sangat layak untuk diperdagangkan. Team pamasaran t.me/niaga24jam mencadangkan supaya SEO ini digunakan secara all out terhadap projek-projek bernilai besar, dimana perilakunya adalah seperti ini iaitu sekali tempahan masuk boleh mendatangkan kekenyangan sehingga 3 ke 5 tahun lamanya dan dalam setahun target 3 ke 4 tempahan pun sudah memadai…begitu proses mudahnya… 😛 😆 😈 .

Teknik Telegram pulak…

Ini cara manual dan cara ini kena pandai kutip audience yang berselerak di dalam group Telegram. Buat kempen menggunakan channel Telegram kemudian iklankan ke group-group bebas yang telah sedia ada dengan anggaran kasarnya mencecah ribuan group. Teknik yang paling digemari adalah kumpul subscriber dan jalankan kempen dari dalam channel tersebut untuk mendapatkan jualan. Kenapa teknik ini berkesan? kerana audience yang bertindak untuk subscribe sesuatu channel itu biasanya bersifat organik terhadap isi yang dihidangkan di dalam channel tersebut dan inilah trafik yang diperlukan untuk mendatangkan jualan secara tepat. Proses berikutnya yang sangat penting adalah kepandaian menanam ayat-ayat beracun untuk menarik minat subscriber supaya terpaksa bertindak untuk membeli, melanggan dan sebagainya lagi..

Untuk platfom Telegram, team pemasaran t.me/niaga24jam akan menggunakan khidmat bot autopost yang mampu bekerja secara 24 jam dan mampu untuk update status setiap 10 minit diwaktu puncak. Dengan cara itu kempen dan iklan akan bekerja secara konsisten untuk mengejar dan menarik trafik berpotensi ke destinasi berikutnya seberapa banyak yang boleh. Untuk bikin bot iklan ianya perlu ada kepakaran.

Belum habis, nanti sambung bila ada kelapangan….

 

Categories
Client Research & Development

Sakit Mata 6 Tahun Berjaya Dirawat Dalam Tempoh 6 Bulan

Bismillah,

Ini pengalaman admin sendiri. Mata mula mengalami masalah pada tahun 2014 dan mula menunjukkan perubahan drastik pada hujung tahun 2019. Punca mungkin disebabkan aktiviti admin yang terlalu kuat mengadap komputer 12 ke 14 jam setiap hari.

Simptom sakit mata yang dialami adalah berair, kering, merah, kadang-kadang kabur, huruf jadi kembang dan yang paling kritikal adalah kotoran warna kuning dan berbau ( hampir rasa macam nak buta dah waktu itu ). Sebelum berjaya dirawat, ini proses dan bahan yang admin guna sebagai bahan rawatan alternatif…kenapa tak pergi hospital?….heee..heeee memang tak minat dengan hospital. Rasa tidak mencabar jika penyakit sendiri pihak lain yang merawatnya. 🙄 

 1. EYE GLOW kotak merah dan biru – Keluaran CCM. Emmm tidak banyak perubahan yang berlaku kerana sakit mata yang admin sedang hadapi level nya lagi tinggi berbanding kemampuan yang EYE GLOW mampu buat.
 2. Guna petua rebusan air daun sireh 3 helai  dan dibuat dalam bentuk semburan dan rendaman mata dalam bekas berisi air rebusan daun sireh selama 2 ke 3 minit. Semburan dibuat setiap pagi dan sebelum tidur. Ada kesan tapi sekitar 5% sahaja hasilnya. Proses berjalan hampir 2 bulan+.
 3. Kemudian try pulak ubat mata jenama NEO DECO – Beli dekat farmasi. Sehari 3 kali titik dalam mata. Yang ini peringkat permulaannya sangat berkesan dan memang yakin habis inilah produknya. Sebulan lebih juga guna ubat mata ini tetapi tak tahu dekat mana silapnya mata kembali sakit dan simptom dia lagi teruk dari yang sebelum ini. Kedua-dua belah mata sekali terkesan dan sebelum ini hanya sebelah mata sahaja dan ada keluarkan bau yang kurang menyenangkan pulak. Ubat ni dia ada tarikh luput penggunaanya dan lepas tu…
 4. Sambung balik guna petua rebusan air daun sireh dan terpaksa mengurangkan aktiviti luar kerana mata menjadi semakin sensitif dan tak boleh kena angin yang kuat, akan berair dan keluar kotoran warna kuning pada mata. Pergi kemana-mana harus pakai spek mata hitam. Proses ini berlaku pada tahun 2018 sehingga pertengahan tahun 2018. Akibat terlalu kerap buat semburan pada mata, muncul pulak masalah baru iaitu kekeringan melampau….haru betoi laaaa….dan waktu ini mata admin mula nampak setiap huruf menjadi kembang, kabur dan kelabu. Nampaknya seperti semakin parah tetapi masih tetap berkeras untuk tidak mahu pergi membuat pemeriksaan mata di hospital. Memang keras hati betul laaaaa orang ini…..dan seterusnya.

Sepanjang tempoh tersebut, tiada aktiviti luar yang admin akan hadiri dan semua proses yang tidak penting dibatalkan kecuali yang melibatkan tempahan melalui online dilayan bak raja 😆 :mrgreen: . Akhirnya….

 1. Pertengahan 2019, admin try satu produk dan memberanikan diri untuk cuba menitiknya ke dalam mata. Bentuk cecair juga dan sekali titik ke mata akan rasa sedikit pedih dalam tempoh 2 ke 5 saat macam tu kemudian akan kembali okay. Kesan cepat pertama kali dan hampir sama dengan produk lain-lain yang admin pernah cuba adalah penglihatan jadi lebih terang, jelas dan rasa lebih selesa dan kesanya lama. Itu kesan pertama kali selain rasa pedih seketika. Sehari 2 ke 3 kali titik dan kadang-kadang lebih mengikut keperluan hari tersebut, yang penting sekali adalah admin akan titik dalam mata sebelum tidur dan sebelah pagi sebelum kerja dimulakan. Begitulah prosesnya berjalan selama 6 bulan lebih…sehingga tarikh artikal ini dimuat naik, boleh dikatakan hampir 80% kesembuhan dinikmati. Sebelum ini, mata selalu rasa kering dan kadang-kadang berair. Kini SEMUA itu sudah okay dan mata merah pun sudah tidak ketara kelihatan. Yang masih berdegil adalah selaput pada anak mata kiri dan kanan sahaja yang masih belum  pulih sepenuhnya. Dalam jangkaan akan pulih sekitar 3 ke 5 bulan lagi, insyallah. Selaput ini terjadi lebih lama dari 2014, makanya harus bersabar untuk merawatnya.

Bahan terkahir yang admin guna ini tiada had luput bersifat mesra alam dan yang penting selamat untuk digunakan dan kos pun tidak laa mahal dan mampu dibayar oleh semua orang. Kepada yang ada masalah yang sama seperti apa yang admin alami, boleh try produk ini, insyaallah berkesan.

Pertanyaan, boleh Telegram ke En @asaikedah.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Categories
Perniagaan Untuk dijual

JAKET KULIT SAIZ L POS PERCUMA READY STOK

Bismillah,

Barang baik dan mampu milik. Jaket kulit campuran (PU) untuk mat-mat motor 1 Malaya. Ada 3 warna iaitu hitam, coklat gelap dan coklat cerah. Penghantaran percuma dan stok sangat terhad. Saiz bermula dari M/L/XL/XXL/XXXL/4XL. Yang ready stock warna coklat gelap saiz L sahaja.

Kepada yang berminat, maklumat lanjut sila rujuk JAKET READY STOK PENGHANTARAN PERCUMA.

Sekian terima kasih dan selamat majuya.

 

 1. Gender: MEN
 2. Style: Casual
 3. Fabric Type: Batik
 4. Sleeve Length(cm): Full
 5. Decoration: Zippers
 6. Closure Type: zipper
 7. Outerwear Type: Leather & Suede
 8. Model Number: SA897
 9. Material: PU