Categories
Client Research & Development

Buat duit dengan channel Telegram

Benda ni free dan disediakan oleh Telegram. Perlu kretif, maka yang lain semua boleh jadi…

Bismillah,

Channel Telegram itu percuma dan boleh saja digunakan sebagai tapak jualan yang paling bagus untuk menghasilkan pendapatan atau duit darinya. Channel Telegram itu boleh digunapakai mengikut kretiviti masing-masing asalkan cara tersebut dibenarkan oleh pihak Telegram.

Tutorial ringkas bagaimana caranya untuk persiapkan channel Telegram ada dekat bawah…ringkas sahaja naaa…

Klik butang bulat ada tanda pen atau pensil seperti dalam gambar dekat sebelah tu..

Klik kotak yang bertanda “New Channel”

Masukkan semua maklumat yang bersesuaian pada bahagian yang bertanda No 1, No 2 dan No 3.

Dan ini bahagian terpenting untuk mengaktifkan ruangan komen dalam Channel. Jika penetapan asal, channel tiada ruangan komen, maka guna cara ini untuk aktifkan ruangan komen…

Tips: Caranya, kena buat private group, kemudian masukkan link private group dekat ruangan discussion tersebut. Jadinya, nanti pelanggan atau pembeli boleh bertanya sesuatu dekat situ…mudah kan?…

  1. Langkah berikutnya, masukkan segala maklumat tentang produk seperti gambar dan video yang cantik-cantik jika ada berserta keteranganya sekali. Nama pun tapak jualan untuk tambah duit kan?, makanya maklumat itu semua memang sangat perlu diadakan dekat dalam channel tersebut.
  2. Dah siap semua tu, kena laaaa buat kempen dan iklan supaya keberadaan channel tersebut dapat diketahui umum. Untuk tugasan tersebut, boleh saja tempek dekat group iklan atau bisnes yang bersepah dalam aplikasi Telegram atau dekat mana-mana media yang lainnya. Yang penting buat Iklan jangan sampai kena BAN.
  3. Berikutnya, duit akan masuk jika semuanya berjalan lancar…

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

5 based on 2 reviews

2 replies on “Buat duit dengan channel Telegram”

salam, nk tanya mcm mne nk tau duit telegram tu dh msuk ke belum ye? nk withdraw duit telegram mcm mne ye?

Ini kemudahan untuk orang yang berniaga. Dia bukan app buat duit secara mudah. Telegram hanya platfom yang boleh dijadikan tapak untuk memulakan bisnes yang jimat kos. Apabila dah ada bisnes, maka ada laaa duitnya tetapi perlu ikut langkah-langkah selaku tapak bisnesnya juga. Jika nak pendapatan dalam USD tanpa perlu jadi seorang usahawan, boleh try jadi pelabur dekat pasaran aset blockchain teknologi.. Beli Bitcoin dan simpan.. bila untung jual. Yang penting beli ketika harga murah dan jual ketika harga tinggi… Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *