Categories
Aktiviti Hujung Minggu Perniagaan internet Sharing Is Good

Teknik Pemasaran Untuk Peniaga Internet

Assalamualaikum Tuan-tuan dan puan-puan,

Apa khabar? dan bertemu sekali lagi, hari  ni kita sembang bab teknik pemasaran pulak.

Inilah bab yang paling syok dan paling penting sekali yang perlu peniaga internet ambil tahu. Kalau boleh kuasai 20% dari sebahagian teknik pemasaran itupun  sudah ok.

Dulu masa saya mula-mula aktif dalam perniagaan internet, perkara yang selalu diberi perhatian adalah bab penampilan blog ,nak tarik trafik yang banyak supaya datang ke blog, pulun nak pasang addsend yang disediakan oleh google ( banyak buang masa dan kalau tak buat pun tak ada hal ), pulun cari  PR laa…aaaaahhh semua tak penting sangat..

Yang best sekali dan paling mudah, guna perkhidmatan pemasaran berbayar, sediakan content yang menarik, cari produk yang selalu org cari dan siapkan plan dan stratergi  pemasaran yang menarik.. R&D pasaran kena selalu buat untuk dapatkan status terkini kedudukan pasaran..Insyaallah mesti jadi punya..

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Categories
Aktiviti Hujung Minggu Marketing Perniagaan Sharing Is Good

Tambah Hasil Jualan Dengan Tip Ringkas Ini

Assalamualaikum,

Bertemu sekali lagi, macam mana nak tambah lagi hasil jualan?

Mungkin tip ini berguna untuk tuan-tuan dan puan-puan. Dekat sini saya hanya akan bawa masuk salah satu darinya sahaja.

Caranya mudah sahaja,

  1. Cuba jual atau tawarkan apa-apa produk yang sentiasa dicari oleh pembeli dan yang sentiasa mempunyai permintaan yang tinggi dipasaran.
  2. Teknik pemasaran sedia ada. ( bahagian penting ) Teknik pemasaran merupakan medium penting untuk menyebar luaskan maklumat berkenaan perniagaan kita. Cuba bayangkan, jika maklumat berkenaan kuih tradisional yang kita jual dapat sampai kepengetahuan manusia yang berada di Malaysia amnya sebanyak 10 juta orang. Dalam 10 juta orang, 5% bertindak untuk membuat tempahan kuih tradisional tersebut. Setiap unit kuih tradisional untungnya RM 0.25 sen, banyak tu untungnya.

Cara ini lebih mudah dan berdasarkan pengalaman saya, cara ini telah berjaya meningkatkan hasil jualan saya sebanyak 200% dari yang sedia ada.

Nak tahu medium pemasaran yang sesuai dan yang jimat kos, sila hubungi pihak admin yang bertugas.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Categories
Perniagaan Produk Orang kampung PRODUK PERTANIAN

STOK JAGUNG SEGAR DARI LADANG SEPT/2020

 

Bismillah,

Stok jagung 4000 tongkol segar dari ladang untuk bulan september / 2020. Tempahan dibuka. Emmmmm, booking 50% dan bayaran penuh 1 minggu sebelum hasil dituai.

Pertanyaan & tempahan, sila Telegram ke En @asaikedah

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.