Categories
Perniagaan internet Research & Development

Cara Mudah Untuk Mempromosikan Produk Anda

Kempen percuma itu indah tetapi mau tau cara-caranya. Jika berhasil, margin untungnya sangat lumayan….Selamat mencuba.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Anda ada produk yang hebat, meletup-letup dan mempunyai potensi tinggi untuk dipasarkan?. Tapi sayang, tidak tahu cara yang sesuai untuk memasarkanya. Emmm, boleh cuba cara ini…

Ini haaa cara-caranya…

Boleh guna teknik SEO + kempen pemasaran yang ada KONSEP nilai tambah dan cara ini setidak-tidaknya perlu guna blog SEO atau channel Telegram atau Youtube channel atau Fb page. Cara ini lebih kepada konsep pemasaran jangkamasa panjang, percuma, jimat kos dan margin untung tinggi. Trafik yang akan masuk biasanya secara organik.  Jika perlu kepada hasil yang lebih cepat dan percuma………boleh cuba guna Shopee Live, FB Live atau marketplace seperti Shopee, Lazada atau Direkteri ( ini admin punya platfom ) lain-lain platfom jika masih ada. Teknik lama yang ada di bawah tidak lagi sesuai untuk digunakan dan telah digantikan dengan teknik terbaru dekat atas tadi. Kempen dekat atas tadi boleh ditarik trafiknya secara organik menggunakan sosmed percuma yang ada dipasaran seperti Instagram, Twitter atau Telegram group ( perlu pengikut yang ramai ). FB boleh ke?. Boleh, tapi tempat tu kelihatanya sudah usang. Jika pengikut tidak ramai, boleh guna bot iklan automatik di aplikasi Telegram. Nak cepat lagi pantas, layan ads berbayar Instagram atau Twitter atau Google ads. Perlu diingat, bila guna teknik percuma ianya perlu kepada extra kretiviti dan kerja juga perlu dilebihkan. Al-kisahnya…

Whatsapp group boleh ke?. Sudah tentu boleh kerana dekat Whatsapp juga ada beberapa kemudahan yang boleh digunakan untuk kempen percuma dan Whatsapp mempunyai pengguna yang ramai di Malaysia. Fungsi kemaskini status yang disediakan oleh Whatsapp boleh digunakan untuk tujuan kempen kesedaran cepat biarpun masa yang diberikan itu sangat singkat. Boleh gabungkan Whatsapp status + katalog + ecommerce platfom. Emmmmm….sambung lain kali.

Anda juga ada laman web yang hebat dan menarik bukan ?.Tapi sayang pengunjung pulak tak ramai.Habis tu bila masa orang akan  tahu tentang tawaran yang dibuat dan bila masa pulak hasil jualan anda akan bertambah.Kalau macam tu apa ertinya kita jual barang dalam  internet jika tak ada yang tahu. Tukar link atau tukar banner dengan kawan-kawan yang ada blog atau laman web perniagaan.Boleh….. tapi itu cara tradisional.Habis tu macam mana ?.Jangan putus asa dan jangan mudah mengalah, mari berkerjasama dengan saya.Dalam banyak-banyak cara ini adalah salah satu darinya.Apa kelebihanya ?

Yang paling penting adalah percuma. Berkemungkinan besar produk anda akan dipromosikan oleh berpuluh-puluh laman web yang lain.Sangat-sangat mudah untuk diurus. Hanya untuk 30 laman web / blog yang terpilih sahaja.( siapa cepat dia dapat ) Sesiapa saja boleh turut serta. ( asalkan ada laman web )

Pada kebiasaanya banyak  kempen untuk menarik pengunjung ke laman web adalah dengan cara  exchange link, exchange banner, berkunjung satu persatu ke laman web untuk mencari ruang iklan free, email dan banyak cara lagi yang termaju sekarang ni kadang-kadang saya pun tak tahu tentang wujudnya benda tu semua.Itu semua bertujuan untuk mencari dan menarik trafik kelaman web kita. Ada lagi ke cara lain kalau boleh percuma ? Jawapanya ada…

Berminat untuk turut serta ? sila tinggalkan pesanan anda pada bahagian komen yang ada dekat bawah tu.

Sebarang pertanyaan yang berkaitan sila Telegram admin di alamat t.me/asaikedah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

67 replies on “Cara Mudah Untuk Mempromosikan Produk Anda”

Assalamualaikum,

Saya dah hantar langkah-langkah yang perlu dilakukan dekat email Saudari.Sila baca dekat sana..ada lagi sesiapa yang berminat nak turut serta ka? percuma saja..Itupun kalau berminat untuk meningkatkan hasil jualan dan juga bertambahnya jumlah kunjungan kelaman web anda.Kalau tak berminat tak boleh buat-apa aaa..

Boleh…tak kisah lah blogspot / laman web ke semua jalannnn.Kalau dah ada kedai lebih baik adakan laman web.Zaman sekarang laman web adalah salah satu keperluan utama untuk meluaskan pasaran dan untuk memperkenalkan perniagaan kita yang mana tidak memerlukan kos yang begitu besar… jadi rebutlah peluang yang ada pada zaman IT ini.Cuba pandang ke depan….dan lihat kesan positifnya luas-luas.

Terima kasih semua kerana berminat untuk berkerjasama.Untuk Pn Iena minta maaf sebab saya tak dapat hantar email ke alamat yang diberikan.Kalau berminat juga sila guna YIM..Ok Selamat majujaya untuk semua.

Yang penting sekali keputusanya yang saya dapat,jumlah kunjungan kelaman web saya bertambah dengan drastiknya….emmmm satu perkembangan yang baik..Ada sesiapa lagi yang berminat untuk turut serta?…

latest design tudung in town

hi view blogspot tudung dengan design yang terbaru..http://couture2u.blogspot.com tau.. infom kengkawan u sekali.. lebih trendy raya nie…

follow me ok,latest design tudung in town hi view blogspot tudung dengan design yang terbaru..link tau.. infom kengkawan u

Semua sudah dihantar ke alamat email yang diberi,baca dan faham bagaimana ianya berfungsi lepas tu ikut arahan yang diberikan.Kalau tak faham YIM saya.Ada lagi yang nak joint.Lepas nih tak mau invite dah.Tak larat oooo.Yang dah joint sila gunakannya dengan berhemah.Selamat majujaya semua.

Semua email telah saya hantar,sila baca pelan-pelan kalau tak paham YIM dekat saya dan kalau faham sila ikut macam mana yang diarahkan.Kalau tak suka boleh buang ikut suka.Tapi lain kali tak ajak dah…

ok sudah dihantar maklumatnya.Sila baca dengan teliti dan cuba faham cara tool ini bekerja.Selamat majujaya dan selamat berpuasa

slm… saya berminat untuk mengetahui bagaimana caranya promosikan blog. tolong emailkan kepada sy caranya ya. TQ

emmm ada lagi yang nak joint…kalau ada mai lekas sementara peluang ini masih terbuka luas.Jangan pikir yang bukan tentang tool ini.Tidak ada agenda tersembunyi,yang ada hanyalah keuntungan semata-mata dikedua-dua belah pihak yang turut serta..

MY BUSINESS INFORMATION adalah sebuah directory perniagaan 99.5% bumiputra dimana perniaganya meliputi kawasan lembah klang. Peniaga terdiri daripada penternak,pembekal dan pemborong .

Halaman http://www.mybusinessinfo.net pula ada halaman website MY BUSINESS INFORMATION media pengiklanan yang kedua . Disini kebanyakkannya terdiri dari peniaga BUMI PUTRA! Anda mencari sesuatu di kawasan anda? lawati http://www.mybusinessinfo.net . Anda terus kepada penternak,pembekal dan pemborong!!

Untuk saudara Mizi, Saya dah hantar email.Baca dekat sana ye. Kaji semasak-masaknya baru buat sebarang keputusan..Saya hebahkan sahaja..masaalah kekurangan sumber keewangan ada dimana-mana. Tinggalkan pra sangka buruk.Kerana prasangka buruh boleh menjahanamkan kita..Ingat yang baik-baik dah la…

ada banyak cara, boleh guna SEO, shoutbox magic tool( saya modified sendiri ja ni ), facebook, twitter dan kalau dekat Malaysia boleh guna mudah.com. Kalau rajin guna sistem affiliate dan banyak lagi ..

saya ada produk roti paung untuk pasarkan…camner caranya untuk dapat lebih customer

Mudah sahaja, yang pertama cari yang percuma dulu.Dalam internet banyak.Buat blog, iklan dalam mudah, OLX,eBAY, dalam laman web saya pun ok dan banyak lagi la la tempat lain. Join social network dan promote dalam tu..email pun ok juga tapi jangan spam dah la..selamat mencuba..

Salam, exchange banner ? mudah sahaja fungsinya untuk tarik trafik ke laman web dengan harapan ada orang akan klik pada banner tersebut.Bila kita buat aktiviti exchange banner itu bermakna produk kita ada dimana-mana dan mudah untuk dijumpai.Biasanya aktiviti exchange banner dengar laman web yang ada peminat yang ramai itu merupakan stratergi yang paling baik..harap info ini membantu

salam,saya Ervina Ariyanto mempunyai produk kraftangan berasaskan surat khabar lama. saya juga membuat pelbai jenis barangan seperti bakul telur,pasu siput,pasu bulat,frame gambar dan pelbagai lagi. sesiapa yang ingin membuat tempahan bolehlah menghubungi saya di talian 017-4851790 atau datang terus ke alamat no 247 C kg pak wan chik ,jalan Ibrahim sebelah SMJ. saya sedia menerima tempahan

Tawaran ini telah dinyah keluar kerana tahap keberkesananya kurang berbanding teknik baru iaitu SEO + content marketing…jika berminat boleh guna cara ini..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *