Categories
Cryptocurrency Research & Development

TA-RSI level 85%++ TF/1D jangan BELI masa ini..tungguuu

Senang untung payah rugi…

Bismillah,

Ini formula untuk urusniaga jarak singkat 2 ke 5 hari yang disokong oleh signal RSI. MA dalam gambar hanya perhiasan dan admin tak pandai guna TA tersebut..heee..heee.

Jika sudah ada tanda-tanda dari RSI seperti tajuk di atas, admin BIASANYA akan cuba menahan diri untuk tidak membuka posisi BELI yang baru. Pada waktu tersebut….apa yang admin faham adalah, harga aset baruuuuu saja membentuk ATH untuk TF/1W-1D. Tanda tersebut menandakan supaya disuruh tunggu sehingga berlakunya aktiviti pembetulan harga selepas aktiviti pengambilan untung skala kecil habis…Paling kurang pun tunggu lahhhh sehingga TF/4H cecah level 25% – 30%. Inilah waktu-waktunya yang paling membosankan..iaitu menunggu signal yang diharapkan itu sampai….Kadang-kadang tak sampai…Kelemahan ini berlaku disebabkan aset dalam senarai untuk diniagakan itu tidak banyak pilihan….bajet sikit dan terhad, macam gini laaa tekniknya dan yang penting modal tetap selamat.

Kesannya….

Jika TERBUKA atau TERBELI waktu signal RSI dalam keadaaan seperti di atas…..makanya, kena tunggu lebih lama dan terpaksa hadap susut nilai jika harga aset mula beralih arah dan pasti akan beralih arah. Benda ni peniaga boleh cuba faham berpandukan apa yang ditunjukkan oleh sejarah RSI yang lepas-lepas….harap maklum akan risiko susut nilainya…Mungkin tersalah baca signal TF dan bab ini nanti admin buka ceritanya, kenapa boleh tersalah masuk pulak…heee..heee.

Ini untuk peniaga jarak singkat dan yang percaya akan signal yang dibekalkan oleh RSI sahaja…kami kaji dan kami buat, jika rasa-rasa okay…kami share untuk manfaat peniaga yang lain…

Untuk buka akaun trading, rujuk disini – https://m.mexc.com/auth/signup?inviteCode=17RJG

Untuk belajar trading secara PERCUMA, bergabung di channel ini https://t.me/keriptokarensi

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Be the first to write a review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *