Categories
Research & Development SEO

Belajar SEO Memang Tak Akan Habis

Mari bermain-main dengan SEO ( search engine optimization ). Bukan senang untuk menjinakan robot ni dan kerana oleh kerana itu jangan beras hairan pulak jika harga teknik menjinakan robot SEO ini mahal melangit.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Nak jadi pakar SEO, bukan senang untuk menjinakkan robot SEO ini. Di dalam setahun entah berapa ratus kali tuan dia tukar stratergi supaya dia lebih jinak dengan tuanya sendiri.

Mengejar SEO memang tak akan habis selagi tuanya bersifat tamak ( pemilik search engine ). SEO bukan permainan blogger atau pemilik laman web yang suka kepada kerja-kerja mudah, nak cepat dan nak senang. Hari ini tersenarai, bulan-bulan berikutnya belum tentu lagi di mana letak dan duduknya . Tidak guna berada pada ranking terbaik tetapi tidak ada yang mencarinya. Bab ini, lagi laaa kelaut jadinya.

SEO adalah permainan blogger/ pemilik laman web yang tidak kenal erti putus asa dan oleh kerana itulah, harga untuk teknik SEO ini mahal dan bukan semua blogger dan pemilik laman web boleh menguasainya. Yang pentingnya, guna keyword yang selalu pengguna cari……..

Sekian terima kasih dan selamat berjuang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *