Categories
Aktiviti Hujung Minggu Homestay Marketing Perniagaan

Cara Iklan Homestay

Cara mudah untuk iklan homestay. Untuk pengusaha sebelah negeri Kedah dan Perlis Saja.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ada banyak cara, salah satu darinya adalah mengguna pakai kemudahan blog pemasaran yang telah siap dipasang dengan sistem tempahan, mesra smartphone dan mesra search engine.

Kemudian, blog pemasaran tadi perlu juga disambungkan ke beberapa rangkaian sosmed lain seperti Instagram, Facebook page, platfom Telegram dan beberapa lagi lokasi lain untuk menghasilkan trafik yang lebih lumayan ( trafik organik ). Bolehkah pengusaha homestay menggunakan perkhidmatan iklan berbayar?. Jawapanya adalah…….. boleh, tetapi perlu dilihat kepada kesesuaian waktu, acara dan keperluan. Pihak admin lebih gemar untuk menggunakan perkhidmatan SEO kerana cara tersebut percuma dan aktif sepanjang masa. Jimat kos dan ROI tinggi.

Di bawah adalah kemudahan terkini alat sederhana untuk membuat kerja-kerja iklan bagi homestay. Pengguna boleh mencari homestay dengan hanya menggunakan aplikasi Telegram.

Bagi pengguna Telegram, klik di sini untuk mencubanya – Demo Bot Iklan Homestay

Untuk meletakkan iklan homestay di bot iklan Telegram tesebut, masej admin bertugas di Telegram https://t.me/maketmakers

Lihat contoh sistem tempahan iklan homestay dan akan tertera seperti di bawah. Ringkas dan serba mudah. Jika punya keupayaan dan kecukupan dana, boleh juga buat satu sistem tempahan seperti di bawah… tetapi sistem tersebut sesuai untuk operasi homestay yang melibatkan ramai penyertaan… kerana ia lebih menguntungkan.

Homestay Jitra Kodiang, Kedah

RM 160.00RM 200.00

Selamat datang ke ruangan cari homestay sederhana Jitra Kodiang, Kedah Darulaman.

Kemudahan homestay TERSEDIA untuk para pengunjung yang terpaksa bermalam di Jitra sehingga Kodiang. Kemudahan baguih dok adaa!..

Pilih yang mana sesuai….ikut bajet masing-masing. Sebarang pertanyaan, sila masej admin bertugas….

Kepada pemilik homestay!… ini kemudahan sederhana untuk kasi viralkan homestay masing-masing. Berminat, sila masej admin bahagian iklan yang bertugas di Telegram alamat – https://t.me/maketmakers.

 

Peta lokasi homestay..

0 SUCCESSFUL ORDERS

23721 viewed until today

SKU: N/A Categories: ,

Tonton Video

Tawaran ini dibuka kepada pemilik homestay atau pemilik rumah inap sekitar negeri Kedah dan Perlis sahaja untuk mempromosikan homestay atau rumah inap yang sedang diusahakan secara percuma online. Yang 100% percuma boleh guna saluran telegram group atau blog SEO yang mampu untuk grab pengunjung dari beberapa search enjin terpilih.

Untuk perkhidmatan yang disediakan oleh pihak admin, ada yang diberi secara percuma dan juga berbayar ( setahun penampilan ). Maklumat lanjut sila hubungi pihak admin yang bertugas dan contoh homestay yang sedang aktif dan terlibat di dalam kempen ini, anda boleh rujuk di ruangan homestay reservation.

Bagaimana untuk berhubung dengan pihak admin?. Ada 2 cara yang disyorkan iaitu, tinggalkan komen anda di bawah dan tunggu komen balas berikutnya dari pihak admin dan yang kedua dan paling efektif adalah, sila whatsapp / telegram ke 011 3222 9401.

Kenapa perlu iklan homestay secara online?…

Untuk mendapatkan kemudahan liputan yang lebih luas, percuma dan mudah dijangkau oleh pengguna. Sesunguhnya pengguna internet di Malaysia sudah mencecah hampir kepada 20 juta orang sewaktu posting ini dimuat naik. Lihatlah sendiri bertapa besarnya peluang yang ada itu ( siapa yang lambat dia akan tertinggal di belakang ). Bagaimana untuk masuk ke pasaran itu?…………perlu ada siri marketing yang berkonsep berpanjangan. Semua tugas-tugas tersebut adalah sebahagian daripada kerja-kerja pemasaran yang perlu dilakukan oleh setiap pengusaha homestay. Tiada kerja-kerja pemasaran, makanya tiada trafik yang akan sampai ke homestay kita. Harap maklum.

Pertanyaan berkaitan sahaja, sila telagram En https://t.me/maketmakers atau tinggalkan komen dekat bawah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Be the first to write a review

21 replies on “Cara Iklan Homestay”

Salam..Sya ada 1 unit homestay dan 2 unit roomstay di langkawi untuk di promosikan..0127274277

Namida Homestay adalah menyediakan perkhidmatan Homestay kepada sesiapa yang ingin mengalami kehidupan desa di Kg Ayer Molek, Kuala Sungai Baru Melaka.
Kemudahan yang terdapat di Homestay ini adalah :
5 bilik tidur (aircond)
Ruang Tamu yang besar (aircond)
Bilik Seminar (Boleh menampung sehingga 50 pax)
Dapur yang luas.
Laman yang luas
Court Badminton
Aktiviti yang boleh dilakukan:
Aktiviti memancing di laut (sewaan bot)
Melihat Kelip-kelip di Sg Linggi
Melihat habitat Buaya di Sg Linggi
Menangkap Udang Galah di Sg Linggi
Lawatan ke Kampung
Kawasan berdekatan:
3 KM daripada Pantai (Tg Bidara & Pengkalan Balak)
Restauran Terapung Kuala Sungai Baru
Kolej Universiti Islam Melaka
Akademi Laut Malaysia (ALAM)
Majlis yang sesuai dianjurkan:
Seminar
Family Day
Dinner
Laman Perkahwinaan
Kemudahan Lain:
Sewaan Canopy
Perkhidmatan Katering
Sewaan Boat
Pada sesiapa yang berminat boleh menghubungi En Abdullah Karim di talian 019-254 8598 atau email abdullah@vasaero.com.

salam.sy ada 1 homestay di kota kinabalu,sabah. mohon iklankan boleh?man 01115645804

Assalamualaikum Admin, sy ada 2 unit homestay yang boleh di inap di kawasan Mata Ayer, Perlis. Tolg advice info yg perlu diberi untuk admin tolg promosikan. TQ

Assalamualaikum tuan.. saya ada homestay di kuala terengganu… camne nak promosi…tqvm

assalamualaikum tuan. semoga sihat. saya ada sebuah rumah yang nak dijadikan homestay di taman bidara, sg petani, kedah. saya plan nak mulakan awal bulan disember nanti. sekarang dalam proses mengadakan semua keperluan di dalam homestay.
mohon tuan memberi nasihat berkenaan pengiklanan serta maklumat lain yang dirasakan perlu. saya ni ibarat budak baru belajar. jutaan terima kasih.
FB-mohd radzi zakaria
email-pgu74@yahoo.com
gmail-mohdradzi131@gmail.com
telefon bimbit-0194727472(buat masa ni tak boleh call kerana saya berada diluar liputan, boleh wasap je)

Assalam.saya ada sebuah rumah kayu untuk dijadikan homestay mulai bulan mac 2016 ini..rumah tersebut sesuai untuk mereka yg berkeluarga.didalam dilengkapi dengan keperluan asas sama dibilik,ruang tamu juga didapur.
Lokasi nya di jalan masuk kepusat rekreasi air panas ulu legong ,Mukim Siong,Baling,Kedah yang sedang menjadi tumpuan pengunjung seluruh negara.homestay tersebut dikawasan perkampongan dan jaraknya beberspa meter saja dari pusat rekreasi tersebut.
Mohon tuan beri panduan berkenaan pengiklanan dan panduan lain yg perlu untuk mempromosi homestay ini.tel wssp saya 017 2456508.

Assalamualaikum.Sy ada 1 unit homestay di langkawi utk di promosikan
. Tolong advice info yg perlu diberi untuk admin tolong promosikan. TQ

Assalam..sy ade homestay berkembar di banting…bagaimana cara nak menarik minat penyewa…mohon ws 0126376743

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *