Categories
Homestay

Cara Iklan Homestay

Panduan dan cara mudah untuk iklan dan viralkan homestay untuk kegunaan pengusaha homestay sekitar negeri Kedah dan Perlis.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Panduan mudah ini untuk kegunaan pemilik homestay di sekitar negeri Kedah dan Perlis amnya. Telah sedia maklum, homestay yang sedia ada perlu diviralkan dan perlu diiklankan setiap masa supaya ianya mudah untuk dijumpai oleh bakal pengguna terutamanya melalui dalam talian. Salah satu darinya yang disarankan oleh pihak admin adalah menggunapakai kaedah SEO/SEM ( search engine marketing ) kerana bersifat jangka masa panjang dan percuma. Lain-lain cara sila rujuk di bawah:

  1. Boleh guna iklan berbayar seperti Google ads, FB ads atau Iklan di blog pengiklanan yang mesra SEO. ( untuk pemilik homestay yang inginkan pendapatan secara agresif ).
  2. Iklan dekat FB juga sesuai kerana algorithm FB kadang-kadang tertangkap juga di ranking enjin pencari Google dan juga FB itu sendiri. Jika iklan dekat group FB, pastikan ditempek iklan tersebut pada channel atau group khusus yang bertepatan dengan lokasi homestay tersebut. Perlu dimuat naik setidak-tidaknya sebulan sekali atau seminggu sekali.
  3. Boleh guna Google map direktori ( kena ada google account ) untuk penyenaraian homestay dan cara ini nampaknya paling cun dan sangat sesuai untuk diaplikasikan pada pekhidmatan homestay. Buat masa ini, ianya masih lagi percuma. Cara ini percuma dan sangat disarankan.
  4. Buat blog homestay sendiri yang lengkap dengan sistem online booking ( kena mahir SEO dan serius untuk buat bisnes ). Boleh juga guna platfom blogspot untuk langkah mula dan ini platfom percuma. Fungsinya agak terhad dan susuai untuk peringkat permulaan (untuk jimatkan kos ). Jika tidak punya kepakaran, boleh saja tumpang orang lain punya.
  5. Satu cara lagi boleh guna airbnb atau iklanhomestay.com dan yang lain-lainya juga. Ada yang berbayar dan ada pakej percuma.( perkhidmatan hosting homestay terbesar ). Kena cuba kesemua kemudahan yang ada. Rugi jika tidak mencubanya tetapi perkhidmatan Airbnb perlu lebih berhati-hati jika menggunakanya.

Yang ini kena contact admin….

Untuk tugasan viral dan iklan homestay yang disediakan oleh pihak admin pulak, caj pekhidmatan yang dikenakan RM50 sahaja ( untuk setahun penampilan ) percuma dan jika perlukan sokongan sistem online booking tambahan yang boleh bekerja 24/7 selama 360 hari kecuali server down, sila lihat di bawah. Caj tambahan yang dikenakan adalah RM100 ( juga untuk setahun penampilan ). 2023 semua syarat tadi telah digantikan dengan komisen untuk setiap tempahan. Tetapi ianya untuk pemilik homestay negari Kedah dan Perlis sahaja. Lokasi dimana iklan ini akan ditempatkan dan berkerja secara serius, sila rujuk dibawah:

  1. Lokasinya di blog post yang mesra SEO ( page pertama dan kedua di dalam senarai enjin pencari seperti Google atau Duckduckgo ) dan
  2. Di ruangan tempahan homestay 24 jam di blog pemasaran niaga24jam.com ( booking secara online ).

Sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila Telegram ke https://t.me/maketmakers atau boleh email terus ke support-team@niaga24jam.com.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Bisnes kena viral dan dihebahkan setiap masa, supaya pengguna dapat tahu tentang bisnes kita ini wujud. Kos yang terpaksa dikeluarkan adalah bersifat pelaburan jangkamasa panjang. Mana yang lambat akan kena tinggai.

Kemudahan terkini untuk iklan homestay status SEDERHANA dari team pemasaran t.me/niaga24jam… boleh try cara di bawah.

Homestay Jitra Kodiang, Kedah

RM 160.00RM 200.00

Selamat datang ke ruangan cari homestay sederhana Jitra Kodiang, Kedah Darulaman.

Kemudahan homestay TERSEDIA untuk para pengunjung yang terpaksa bermalam di Jitra sehingga Kodiang. Kemudahan baguih dok adaa!..

Pilih yang mana sesuai….ikut bajet masing-masing. Sebarang pertanyaan, sila masej admin bertugas….

Kepada pemilik homestay!… ini kemudahan sederhana untuk kasi viralkan homestay masing-masing. Berminat, sila masej admin bahagian iklan yang bertugas di Telegram alamat – https://t.me/maketmakers.

 

Peta lokasi homestay..

0 SUCCESSFUL ORDERS

25816 viewed until today

SKU: N/A Categories: ,

Tonton Video

5 based on 2 reviews

3 replies on “Cara Iklan Homestay”

Yang terbaru, boleh listing dekat blockchain homestay search engine. Emm projek tersebut terhad untuk pengusaha sebelah Zon Utara sahaja iaitu Perlis, Kedah, P. Pinang dan Perak. Yang berrminat boleh singgah di t.me/carihomestay

Teknik terkini, boleh guna platfom video singkat 15 saat. Antara platfom terbaik yang disarankan adalah Reels, Youtube Shorts dan Tiktok. Tq.

Untuk perkhidmatan senarai homestay yang disediakan oleh Google map… sila jaga imej homestay jangan sampai dapat rating buruk seperti 1 atau 2 bintang dengan komen yang menakutkan dari bekas pengguna.. Rating buruk tersebut akan terpampang dekat Google sampai bila-bila.. faham-faham saja laa jika ada rating buruk ni…order payah masuk dan ini berdasarkan pengalaman bekas pemilik homestay yang pernah kami setup homestay untuknya. okay.. selamat majujaya semua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *