Categories
Bitcoin Research & Development

Modal $100, urusniaga singkat Bitcoin sasaran 3.5% untung

Ini melibatkan urusan jual beli Bitcoin.

Bismillah,

Modal untuk projek tambah pendapatan kali ni $100 sahaja. Tempat urusniaga seperti biasa, masih lagi di pasar perdagangan aset  blockchain teknologi dan aset sasaran utamanya adalah Bitcoin.

TF ( time frame ) yang digunakan 1h / 4H dan 1D.

Signal bantuan utama untuk urusan BELI dan JUAL yang digunakan hanyalah carta candlestick dan RSI sebagai penanda aras untuk memulakan urusniaga.

Sasaran untung urusniaga pada kali ini sekitar 3% – 5% sahaja. Untung dalam nilai USD sekitar $3 – $3.50 setelah ditolak fee. Setelah dibuat penelitian, urusniaga singkat paling selamat pada ketika ini adalah seperti yang dinyatakan sahaja. Kaedah sikit-sikit, lama-lama jadi bukit…

Jangkamasa menunggu, sekitar 1 ke 2 hari +. Jika pasaran berubah arah, maka STOP LOSS perlu dipasang untuk menjaga status susut nilai sedia ada…untuk projek kali ini risiko susut nilai ditetapkan sekitar $1 sahaja, ini berpandukan kepada risiko jangka masa panjang yang ditunjukkan oleh alat bantuan signal iaitu RSI.

Bagi yang punya bajet sedikit dan di bawah $100, boleh cuba cara ini dan perlu diingat…..ini urusniaga singkat, paling lama waktu menunggunya adalah 5 hari. Lebih pada ini, jika sanggup tunggu lebih lama maka stratergi BELI dan SIMPAN boleh digunakan…Tak tau cara boleh tanya admin dekat channel Telegram…

Untuk buka akaun trading, rujuk disini – https://m.mexc.com/auth/signup?inviteCode=17RJG

Untuk belajar trading secara PERCUMA, bergabung di channel ini https://t.me/keriptokarensi

Sekian terima kasih dan selamat mencuba…

 

Be the first to write a review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *