Categories
Bitcoin Decentralized Free Education Programs Open source Research & Development

Cara Kumpul Bitcoin Di Malaysia

Lagi kesah bitcoin, kali ini cara nak dapat dan kumpul bitcoin pulak dan tip untuk join mana-mana pakej pelaburan tidak disenaraikan naaaaa, kerana pakej tersebut tidak sesuai untuk citarasa bitcoin. Risiko nak kena auta sangat tinggi.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bab ini penting sangat-sangat, iaitu cara untuk dapatkan bitcoin atau kumpul bitcoin. Ada banyak cara yang sebenarnya dan ianya bergantung kepada keperluan dan ikut kepakaran masing-masing dan karangan dekat bawah ikut pengalaman admin.

Guna cara macam ini pun boleh

Untuk yang ada bajet lebih boleh saja join bitcoin exchange atau bitcoin miner ( farm, pool atau cloud ). Manakala untuk yang cekap bab marketing pulak, boleh saja join ecommerce peringkat global guna platfom decentralized untuk jual services, produk fizikal dan apa saja lahhhh yang boleh dijual atau guna blog buat artikal menarik dan jual untuk dapatkan bitcoin pun bolehhhhhhhh ( admin layan cara ini juga ) dan yang paling senang sikit dan untuk yang tak suka menjual dan ada modal lebihan sikit-sikit tu, boleh try test skill trading dekat bitcoin exchange ( layan platfom decentralized cukup la ). Admin pun layan bitcoin exchange, tetapi layan untuk saiz kecik-kecik saja. Emmm yang terbaru admin tengok beli token ICO pun sesuai juga tetapi untuk kumpul bitcoin ikut jalan ini kena rajin buat analisis projek-projek yang diapungkan ICO nya ( maklumat berikutnya sila explore dalam internet ).

Cerita ni nampak macam mengarut sajaaaaa

Ada banyak cara lain lagi yang sebenarnya, tetapi bitcoin ni dia punya volatility sangat agresif dan turun naik harganya adalah sangat-sangat aktif dan jika cekap bab trading senang-senang saja boleh cekau bitcoin dekat sini. Harga boleh drop sampai boleh sakit jantung pun ada (jangan layan margin trading)…..heeeeee….heeeeee……………………macam tipu saja ( ini untuk geng bitcoin trading dekatĀ  exchange yang selalu guna platfom third party dan layan margin ). Jika berhajat untuk pilih jalan selamat, sila guna konsep yang macam ini dan ianya sangat mudah, iaitu ” BELI TIME HARGA BITCOIN MURAH ATAU DISKAUN DAN HODL “. Bila masa nak dapat harga betul-betul murah?, time ada skandal besar-besaran dan bila harga dah naik, jual SEMUANYA atau SEBAHGIAN untuk dapatkan keuntungan. mampukah bitcoin melingkup?.

Ada lagi rupanya………

Agak sukar kerana ianya sudah mendapat tempat dihati populasi penduduk di dunia dan ianya akan menjadi ancaman kepada gold dan juga duit kertas. Emmmmmmm, paling tergugat adalah duit kertas itu sendiri. Dekat sini admin tak cerita dan tak bawa masuk pun bab nak dapat bitcoin kena join mana-mana pakej pelaburan yang ada tiket janji sekian-sekian dan dapat sekian-sekian bitcoin kan?. Emmmm mana-mana yang join pakej yang semacam tu anda mungkin akan menjadi mangsa seterusnya seperti pelabur dekat Mt. Gox, ETHTRADE dan Mycoin. Sila jauhi projek pelaburan yang sebegini dan 3 syarikat tadi terlibat dengan skandal bitcoin tahun 2014 dan 2017. Ada banyak cara lain lagi yang sebenarnya……….yang baiknya pilih yang lebih mudah dan yang lebih selamat. Untuk newbie perlu luangkan masa lebih sikit untuk study tentang bitcoin dan itu kuncinya untuk terus berjaya.

Lebih kurang macam tu laaa kisahnyaaaaa….

Tak payah panjang-panjang cerita, nak belajar trading guna centralized platfom atau decentrelized platfom?. Sila whatsapp/telegram pihak admin di talian 011 3222 9401. Yang tak bestnya tentang platform decentralized ini adalah ianya tidak begitu aktif dan yang aktifnya adalah platfom centralized seperti Poloniex, Bittrex, Coinbase dan banyak lagi.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya semoga sempat menjadi warga bitcoin decentralized.

P/s: time harga tinggi, beli saiz kecik sudah laaa…heee..heeeee.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.