Categories
Free Education Programs Open source Research & Development

Merawat Sakit Lutut Tanpa Ubat

Untuk kegunaan runner, abang pilot, akak-akak tukang jahit, mat despatch dan makcik-pakcik yang dah masuk usia emas. Cara melegakan sakit lutut dan beberapa bahgian sendi di peringkat awal sebelum telan ubatan moden.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmmmm, ini untuk kegunaan manusia-manusia yang ada masalah dengan sakit lutut, sakit-sakit dibeberapa bahagian sendi dan lengoh-lengoh serta kebas kaki dan tangan pada anggota tubuh badan ( bukan kerana patah riuk naaa  ) terutamanya pada bahagian bahu, pinggang dan pangkal paha serta sendi dibahagian lutut. So nak buat macam mana dan apa caranya yang sesuai dan boleh ka lega dengan cara rawatan awal tanpa ubat ini?.

Cuba try buat…….cara ini

Untuk kegunaan runner, abang pilot, akak-akak tukang jahit, mat despatch dan makcik-pakcik yang dah masuk usia emas. Cara untuk melegakan sakit lutut dan beberapa bahagian sendi diperingkat awal sebelum telan ubatan moden. Mai kita try cara ini, iaitu dengan picit dan bukanya urut pada bahagian-bahagian tertentu pada bahagian anggota tubuh badan dimana terdapatnya saluran darah berkumpul secara berjemaah terutama pada bahagian tapak kaki, bahu, tepi tulang punggung dan tempat-tempat yang nak kena picit dan tekan-tekan ini kena tengok juga apa punca sakitnya. Contohnya jika sakit pada bahagian sendi lutut, picit saja pada bahagian tapak kaki dan insyaallah masalah sakit lutut akan selesai dalam tempoh 4 ke 6 jam selepas rawatan dilakukan ( jika nak dijadikan rezeki laaa ). Heeee…heeeeee..macam mana boleh jadi macam tu?. Admin pun tidak pasti tetapi itu laaa yang admin akan buat bila kena serang dengan masalah sakit sendi pada bahagian lutut ni……Jika sakit pinggang pulak dan yang bukan disebabkan slip disc, admin akan picit bukan urut naaaa pada bahagian tepi tulang punggung…..dalam tempoh 2 jam biasanya masalah akan settle….tempoh picit-picit dan tekan-tekan ni prosesnya tak sampai pun 5 minit…….cuba try buat tengok…cuba try dulu…jika tidak…………………tak akan tau laa hasilnya nanti.

Kena tau bahagian hotspot nya juga

Emmm, dekat mana nak tengok diagram urat-urat saraf yang berselirat dalam tubuh padan ni?. Admin ambil info ini dari image yang diketengahakan oleh geng refleksologi untuk spot lokasi yang sesuai supaya mudah kerja dan salah satu darinya adalah yang admin pamerkan dekat bawah tu…dan yang part lain-lain kenaa cari sendiri laaaa naaaaa.

Ingat tu tekan-tekan dan picit sahaja bukan urut naaaaaaa…

Image dekat atas tu adalah sebahagian darinya sahaja, yang lain-lain part terutamanya bahagian bahu dan pinggang nanti admin akan muat naik bila dah sampai masanya dan apa yang admin cerita semuanya ini adalah berdasarkan pengalaman admin sendiri dan telah diuji keberkesananya…yang buat tak jadi tu adalah disebabkan picit dan tekan tak kena pada kawasan dan tempat nya…..so kena training lebih lagi untuk dapatkan hasilnya yang lebih tepat.

Ingat tu tekan-tekan dan picit-picit sahaja bukan urut naaaaaa…..sebab admin tak praktikkan cara urut tu. Harap-harap lepas pada ini boleh laa rawat masalah ini diperingkat awal sebelum telan ubatan penahan sakit versi moden…semuanya bikin sendiri dan untuk yang dah tahap kritikal tu pastikan ke hospital laaa tempatnya kasi inject atau potong buang mana bahgian yang tak perlu…heee…heeeee….melawak saja tu….

Contact admin jika try buat banyak kali tak jadi-jadi

Karangan terpaksa diberhentikan atas alasan nak p shopping  stok jersi bola gred triple AAA dekat members. Emmmm……………..untuk orang utara yang ada masalah sakit lutut dan sendi yanga mana bukan tahap kritikal tu boleh laaaaa contact admin. Itupun setelah try buat banyak kali proses dekat atas tadi tetapi masih tak mau jadi-jadi juga….sila contact admin dan admin tak ada hal punya untuk datang membantu……..heeee…heeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Be the first to write a review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *