Categories
Bitcoin Free Education Programs Research & Development

Cara Mudah Untuk Beli Bitcoin Di Malaysia

Untuk newbie yang berhajat untuk membeli dan memiliki bitcoin dengan cara paling mudah….tutorial secara instant pun ada disediakan untuk yang berminat. BITCOIN….BITCOIN…BITCOIN…

Assalamualaikum dan salam hormat,

Salah satu tempat yang admin sarankan untuk beli bitcoin buat pertama kalinya adalah dekat platfom LUNO ( untuk newbie ). Dekat sini boleh layan deposit menggunakan sistem perbankan yang ada dalam Malaysia. Setakat tarikh 1/5/2019 perkhidmatan luno sudah tidak lagi aktif di Malaysia.

luno

Step pertama daftar, verifikasi dan deposit saja duit ke dalam akaun luno untuk urusan pembelian bitcoin buat pertama kali di platfom exchange yang telah disediakan. Harga ikut penawaran dan permintaan yang sedia ada…jika berhajat untuk dapatkan stok bitcoin dengan harga yang lebih murah, kena tunggu time harga diskaun berlaku.

Bila tu?

Bila ada skandal yang bersaiz besar melanda market bitcoin…..jika tak sabar sangat-sangat….boleh saja beli pada harga terkini dipasaran. Time posting ini dimuat naik harga 1 BTC / RM15,462 ++ ( ini mungkin harga tertinggi setakat ini ). 4 bulan yang lepas sekitar RM 5000 ++ sahaja…..heee..heeee…..rasa nak pecah kepala jika dapat join pelaburan yang sebegini.

Emmmmm, sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/s: Tutorial secara instant untuk beli bitcoin buat pertama kali, sila masej admin…guna aplikasi telegram atau wahatsapp adalah paling cepat umtuk dapat maklumbalas segera…daripada pihak admin.

 

One reply on “Cara Mudah Untuk Beli Bitcoin Di Malaysia”

Leave a Reply

Your email address will not be published.