Categories
Bitcoin Free Education Programs Research & Development

Belajar Trading Bitcoin Dan Altcoin

Harga bitcoin semasa karangan ini dimuat naik, sekitar 1 BTC / RM 10k +++( 2 bulan sebelumnya sekitar RM 5k ++ sahaja ). Nampaknya bitcoin sudah menjadi satu instrumen pelaburan yang berstatus mewah sekarang ini. Emmmm, macam mana nak join kalau harga dah jadi semacam itu?.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Harga bitcoin semasa karangan ini dimuat naik, sekitar 1 BTC / RM 10k +++( 2 bulan sebelumnya sekitar RM 5k ++ sahaja ). Nampaknya bitcoin sudah menjadi satu instrumen pelaburan yang berstatus mewah sekarang ini. Emmmm, macam mana nak join kalau harga dah jadi semacam itu?.

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Boleh sajaaaaaaaaaaaa, syaratnya kena beli dalam kuantiti yang kecil terlebih( bukan dikalangan orang hartawan, yang hartawan mereka tak baca isi blog ini ) dahulu kemudian kumpul laaa sikit-sikit dan ikut konsep sikit-sikit lama-lama jadi bukitttttttttttttttt. Bila ada duit yang berlebihan, topup stok bitcoin secara peringkat-berperingkat sampai laaaahhhhhhhhhhhh jadi bukit dan ulang teknik yang sama secara berulang-ulang kali selagi terdaya sampai cemuih. Emmmmm, pasti boring kan cara yang semacam itu?. Ada lain-lain cara tak yang lebih santai?. Aadddaaaaaaaa! iaitu join saja group pelaburan. Biasanya mereka akan buka pakej harga mampu beli dan untung pulak ada yang lumayan dan ada yang lenyap terus ( tidak disarankan ). Cara pelaburan yang semacam itu jika terlibat sama, semua risiko kena tanggung sendiri dan harap maklum.

Kena DIY pulak dah

Lain-lain cara yang ada adalah, ambil pendekatan secara bijaksana iaitu ( DIY ) untuk belajar trading dekat bitcoin exchange dan buat sendiri atau sertai group mining pool dan sedut coin seberapa banyak yang termampu ( kena ada mesin mining sendiri ). Dua cara tadi sangat selamat dan sangat-sangat disarankan untuk kegunaan peserta baru. Secara jujurnya, bitcoin bukan lahhh intrumen pelaburan yang berisiko tinggi malah lebih menguntungkan buat masa ini berbanding lain-lain instrument pelaburan. Perlu tahu cara kerjanya dan kena juga tahu cara untuk memanipulasikanya juga. Naaahhhhhhh! untuk peserta yang kekurangan bajet dan yang bajet kedekut gila tahap gaban, solusi yang dicadangkan adalah explore di dalam internet dan sedut sendiri ilmu-ilmu berkenaan bitcoin yang berlambak-lambak tu secara free dan cuba buat selagi termampu. Solusi memang tersangat banyak dan setiap info yang ada dalam tu haruslah ditapis terlebih dahulu dan ilmu untuk tapis pulak bergantung kepada level kepakaran masing-masing. Untuk yang ada bajet lebih dan yang terlebih-lebih sehingga melimpah ruah sana-sini dan jika ada rasa tamak nak lagi kayaaaaaaaaa, jalan singkatnya adalah boleh saja melanggan mana-mana pakej untuk belajar selok belok tentang trading bitcoin dan mining bitcoin berserta dengan altcoin nya sekali secara direct dan cara ini dapat menjimatkan banyak masa dan akan cepat pandai.

Ooooo nak promote pakej dia rupanya…

Ini pakej yang disediakan oleh pihak admin. Pakej ini berkonsepkan BELAJAR SAMPAI PANDAI. Kenapa pakej yang serupa ini disediakan oleh pihak admin?. oooooooo kerana pakej ini agak rumit bagi pemula tetapi mudah bagi yang sudah bergelar expertise. Emmm pada pemikiran admin, tidak mungkin sama sekali TEKNIK, TIP, CARA dan sebagainya yang disedut dari pengalaman yang lampau-lampau dapat dihadam secara agresif dalam tempoh 5 atau 8 jam sekali jalan. Proses pemahaman untuk menguasai setiap pakej yang diajar, paling kurang untuk manusia yang cerdik dan cepat tangkap maklumat baru untuk memahaminya adalah sekitar 1 bulan atau 6 bulan +++ untuk penguasaan penuh secara santai ( biasanya yang akan ambil tahu hal ini adalah golongan yang sibuk ). Emmm, untuk menyertai pengembaraan atas nama bitcoin yang menyeronokan ini sekurang-kurangnya komputer dan internet perlu  diadakan terlebih dahulu. Bajet untuk fee bagi pakej ini adalah sekitar RM1800 ke RM500 macam tu sahaja untuk satu kepala ( ooiiii mahalnya ). Heeee…heeeee nak dapat ilmu pun berkira ka?, jika macam tu punya anggapan lebih baik tak payah join dari awal kerana niat tersebut akan membunuh impian yang suci lagi murni untuk jadi kenyataanya nanti ( tak lah melawak saja tu dan harga boleh dibawa berbincang dan lagi satu hal admin dah ada income ). Biasanya caj yang akan dikenakan mengikut kemampuan masing-masing dan admin boleh bagi pelepasan ilmu yang berkaitan bitcoin / altcoin trading dan mining ikut bajet yang telah diperuntukan ( mudah dan sangat mudah ). Bagi yang cekap dan cerah mata hati, cukup hanya dengan install basic tradingnya sahaja dan lain-lain teknik akan auto self reconfiguration. Lagi satu hal yang penting adalah,  caj ini untuk mengurangkan trafik permintaan yang melampau-lampau ( dalam sebulan boleh layan 2 atau 3 langganan sahaja ) dan harap maklum.

Heeeeee…..heeeeee….cabut lariiiiiiiii…..

Yang berminat, boleh whatsapp/telegram pihak admin yang bertugas dan no contact ada dekat bawaaaahhhh sekali.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Tukang kritik akan menambah banyak kebaikkan, puji-pujian itu kaki ampu laaaaaaaaaaaaa……..mana satu yang nak kena pilih?….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.