Categories
Bitcoin Decentralized Free Education Programs Research & Development

Decentralized Sistem Untuk Generasi Internet

Untuk rakyat Malaysia, 2 sistem tadi memang sangat-sangat penting dan sememangnya rakyat Malaysia perlu kepada 2 sistem tadi untuk masuk ke dunia bisnes yang lebih luas diluar sana ( billion transaksi menanti diluar sana dan kenapa masih mengharapkan local market yang kian mengecil ).

Assalamualaikum dan salam hormat,

Dua hari admin explore benda ini dan hampir 7 ke 8 kali juga laptop admin jem krengggg dan tak boleh nak on semula ( ingat rosak dahh.. ), rasanya-rasanya direkteri ( masalah memory atau gpu overheat kot ) untuk OS sesat p mana ntah dan cari jalan balik tak jumpa agaknya……heeee..heeeeee.

Gara – gara taksub dan minat yang sangat mendalam terhadap 2 sistem decentralized ini laaaa sampai jadi macam tu ( don’t try at home ). Satunya sistem marketplace untuk jual dan beli diperingkat antarabangsa seperti alibaba, ebay, amazon ( sistem trading tanpa kawalan macam yang sedia ada ) dan satu lagi sistem exchange untuk urusan jual beli digital currency ( cryptocurrency bitcoin ) selaku alat pertukaran diperingkat international tanpa kawalan. Dua sistem ini jika dapat dimanfaatkan seadanya, admin berani jamin monopoli untuk 2 jenis sistem yang seangkatan denganya akan musnah. Dahsyat kan?, emmmm……. tapi kena tunggu sehingga 2 sistem ini betul-betul stabil terlebih dahulu, baru admin boleh guna dua benda ini secara  secara all out dan buat masa ini banyak lagi bugfix yang perlu dibetulkan oleh komuniti open source ( kena sabag ). Masalah utama adalah tidak mesra pengguna….

Tidak lama lagi, 2 sistem ini akan berkembang biak ke serata alam

Untuk rakyat Malaysia, 2 sistem tadi sememangnya sangat-sangat penting dan rakyat Malaysia perlu kepada 2 sistem tadi untuk masuk ke dunia bisnes yang lebih luas yang ada  di luar sana ( billion transaksi menanti di luar sana dan kenapa masih mengharapkan local market yang kian mengecil ). Dapat access market yang lebih luas dan disokong pulak oleh sistem digital currency yang lebih murah berbanding yang sedia ada.  Emmmmmm….apa lagi nak dikata kan, dan dua sistem tadi adalah hasil dari usahasama  dan kerjasama komuniti projek open source. Setakat penutup tahun 2018, tida sebarang aktiviti yang memberangkan terhadap 2 projek ini dan masih tidak mesra pengguna….hee..hee.

Admin boleh buat karangan sampai setakat ini saja. Emmm maklumat lanjut, jika berminat untuk tahu laaaaaaa…………………… boleh saja contact admin. Kita sama-sama explore 2 sistem ini.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Decentralized Internet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.