Categories
Bitcoin Decentralized Free Education Programs Research & Development

Untuk Generasi Bitcoin, Decentralized, Blockchain Dan Mining

Bitcoin pulak…..ini zaman dia, mau tau mau kena ambil peduli juga laaaaaaa….apa nak dikata.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Lagi bahan bacaan menarik untuk genarasi zaman internet. Bermula dari Bitcoin kemudian blockchain kemudian mining, ada lagi  yang lagi sensasi iaitu decentralized.

Semua benda tadi akan menjadi trend yang hot pada zaman ini dan juga tahun-tahun berikutnya. Sampai bila?,  itu tidak pasti dan sukar untuk diteka sama sekali. Untuk urusan pertukaran atau urusan jual dan beli boleh saja layan bitcoin/cryptocurrency ( Bitcoin centre sudah berada dimana-mana sekarang ini ). Untuk cari dan  mengumpul Bitcoin, boleh  saja join platfom jualan seperti eCommerce sebagai retailer atau vendor  ( banyak lagi ) yang menerima bitcoin atau boleh saja  terlibat dengan aktiviti mining bitcoin farm, pool atau cloud ( bagi yang ada bajet terlebih ) atau boleh juga  terlibat dengan aktiviti trading Bitcoin dekat platfom exchange yang bersepah di dalam internet ( platfom exchange sangat penting untuk menghasilkan liquidity dan volatile kepada Bitcoin ).

Bagaimana caranya admin mengumpul bitcoin…..

Ada banyak cara dan memang tersangat banyak sebenarnya. Buat masa ini admin hanya terlibat dengan 2 perkara ini sahaja, iaitu trading dekat exchange guna platfom decentralized dan layan web eCommerce P2P macam ebay, alibaba, amazon tetapi konsep P2P ( decentralized  agen ). 2 platfom tadi admin pasang dekat komputer admin sendiri dan host sendiri melalui jalan P2P ( konsep sharing network ). Kenapa pulak guna cara ini?. Yang pertama bersangkutan dengan privacy dan yang kedua nak ada feeling decentralized. Emmm admin layan bitcoin kerana fungsinya banyak, antaranya sebagai alat pertukaran peringkat global yang menjimatkan, ada unsur simpan nilai, tahap kecairan tinggi sebab exchange ada dimana-mana, intrument pelaburan, ada privacy dan bersifat decentralized ( asyik-asyik decentralized….decentralized ). Heeee…heeeeeeee ketika posting ini di edit pada 30/10/2018, fungsi Bitcoin agak merosot sedikit dan admin banyak fokus kepada altcoin yang ada ciri-ciri terkini seperti DGB ( sila baca posting berkaitan Digibyte ).

Berminat dengan cara admin?, bolehhhhhh sajaaaaa dan cara admin guna ini dapat menjimatkan banyak kos dan senang dapat profit dan kalau tak tau macam mana nak setup 2 benda tadi, sila whatsapp/telegram saja ke talian 011 3222 9401. Boleh try cara ini dan info mengenainya boleh didapati dengan mudah di internet sekarang ini…admin dah segan nak luangkan masa untuk buat tutorial…..

Sekian terima kasih dan selamat menjadi warga Bitcoin decentralized.

p/s: Zaman decentralized, konsep join dan invite peserta baru untuk keluarkan dan kumpul dana kemudian dapat tiket janji income juta-juta tak boleh guna dah…..semua boleh adjust sendiri belaka dah dan yang penting sekali kena luangkan sedikit masa untuk study cara kerjanya sahaja. Emmm..rekod menunjukkan, skim pelaburan dan skandal bitcoin untuk centralized banyak yang melingkupkan peminat tegar masing-masing…contohnya Mt. Gox, dan Mycoin dan banyak lagi.

 

Be the first to write a review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *