Categories
Pelaburan Perniagaan SEO

Google Seo Top 10 Ranking

Tugasan berat kali ini. Menghantar blog SEO ini ke peringkat lebih tinggi.

Assalamualaikum,

Untuk pasaran Malaysia sahaja dan dalam Bahasa Melayu. Pihak admin tengah test ranking SEO.

Percubaan untuk menempatkan blog SEO ini sebaris dengan peserta-perserta lain dalam bidang SEO ke peringkat lebih tinggi ( ada 122 juta penyertaan ). Tugasan ini agak berat kerana blog ini dalam Bahasa Melayu. Adakah Google bot boleh terima blog ini nanti?. Untuk SEO Bahasa Melayu bagi pasaran Malaysia, blog ini sememangnya tidak ada sebarang masalah. Biarpun ada beberapa part penting yang sudah terkena tempias Google algorithms ( perkara biasa bagi pengamal ilmu seo ).

Kenapa SEO ranking ini sangat penting?

Tersenarai di page pertama atau kedua di dalam senarai search engine ibarat duduk di dalam lubuk emas. Faedah besar bagi pemilik perniagaan untuk mendapat perhatian, pembeli dan sebagainya adalah sangat tinggi jika tersenarai di top 10 ranking. Selain dari itu, SEO ranking ini dapat menjimatkan kos pengiklanan, bersifat jangkamasa panjang dan potensi untuk mendapat ROI yang besar adalah sangat tinggi.

Apa akan jadi jika ujian ini berjaya?

Buat masa ini, harga pekhidmatan SEO yang dikenakan oleh pihak admin sekitar RM 1450 ke RM 2000 ( setahun penampilan ). Jika berjaya, harganya sudah tentu akan terus meningkat naik kerana peluang dan potensi-nya sudah menjadi lebih luas dan lebih besar ( sebahgian dari plan akan datang ).

Berminat dengan kaedah pengiklanan SEO + CONTENT MARKETING, sila berhubung dengan pihak admin yang bertugas.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *