Categories
Marketing Research & Development

Cara Aplikasi Teknik Soft Selling

Assalamualaikum dan salam hormat,

Boleh guna apppaaaaaaaa saja cara dan teknik soft selling yang ada dan ikut kepakaran masing-masing, janji…….. masej tersebut boleh sampai secara tepat pada lokasinya.

Ini cara yang admin selalu guna.

  1. Karangan yang pendek tetapi padat dan akan bersambung ( tak pasti bila pulak nak sambungnya dan akan ikut permintaan yang sedia ada pada kebiasaanya ).
  2. Guna platfon blog SEO yang ada link ke sosial media dan app smartphone.
  3. Fokus kepada produk yang bersangkutan sahaja dan yang ada link untuk berjual beli diakhir kisah ( tidak semua berhasil ).
  4. Cerita yang isinya tidak menjurus kepada arahan dan lebih kepada R&D. Kenapa guna cara ini?……..jika dalam bentuk arahan, biasanya tidak sesuai untuk santapan manusia beregois tinggi ( penduduk Malaysia ada ciri-ciri tersebut ) heeeeee…heeeeeee….. dan R&D pulak adalah alat untuk melepaskan diri dari salahlaku atau yang terlepas pandang dalam satu-satu projek. Ianya salah satu bentuk ilmu yang diangkat naik untuk santapan dan kegunaan umum yang mana di dalamnya ada terselit bersama-sama text penafian ( elak dari penyakit masyarakat yang suka kondem ).
  5. Survey dulu permintaan dekat mana-mana lokasi yang ada.

Itu saja basic yang selalu admin aplikasikan……..ingat naaaaa, orang Malaysia kebanyakkanya sibuk dan tak ada masa nak baca kisah yang panjang berjela…harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Categories
Research & Development

Kisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi Lega

Assalamualaikum dan salam hormat,

Kisah sakit lutut pulak dah…….ini pengalaman sendiri laaa dan rasanya boleh dijadikan bahan rujukan untuk mangsa-mangsa sakit lutut, sakit pinggang dan juga sakit belah tepi bagian paha.

Arthritis-copy from damron

Caranya macam mana?….senang saja, picit-picit dan tekan-tekan kawasan sekitar tapak kaki dan perut betis. Itu saja yang admin buat..heeee..heeeee. Esok pagi…….sakit lutut semua hilang tapi untuk dapat full result kena ulang buat operasi picit-picit dan tekan-tekan ni semua dalam tempoh 2 atau 3 hari macam tu. Buat masa ni admin dah cuba bantu guna teknik yang sama kepada 3 orang pesakit lutut tegag dikalangan warga emas…Alhamdulillah mereka kata sakit lutut dah okay….heee..heeeee ( operasi bidan terjun secara tak sengaja ).

Nak tau lebih lanjut, boleh whatsapp / telegram ke talian 01132229401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Categories
Perniagaan barangan bundle Research & Development

Bagaimana Harga Beg Tangan Bundle Di Tetapkan

Assalamualaikum dan salam hormat,

Biasanya pihak admin akan tengok brand, lepas tu tengok kualiti dan cek status barang bundle tersebut sama ada limited stok atau biasa-biasa punya. Jika limited stok dan branded terkenal, harga memang mau ingat…. pasti keras ( sampai tak mampu beli pun ada ). Emmmm..lebih kurang macam tu laaaa harganya ditetapkan.

Emmmmmm…..untuk pembelian harga borong lain pulak kisahnya. Biasanya akan ikut kuantiti, jenama dan kualiti……biasanya akan murah banyak jika guna cara ini daaaannnnnnn ramai peminat akan guna cara ini….margin untung berbaki jika masuk market untuk dijual kepada end user…perghh, masih lagi tebal….beg bundle ini, harganya boleh letak ikut suka hati seberapa banyak mana pun yang dirasakan sesuai kerana ianya bersandarkan kepada kualiti, brands dan kuantiti sesuatu barangan. Punca paling keras adalah branding, limited stok, rare dan sebab itu jangan terkejut jika ada diantaranya harga mampu terkeluar dari batas pemikiran manusia biasa…..heee…heeeeee…ikhtibar untuk bakal pembeli adalah………jika mampu, boleh beli dan jika tidak mampu abaikan saja…..

Beg tangan bundle

Untuk bakal pembeli….

Lagi satu hal, jika berminat untuk terlibat secara serius dengan barangan bundle tahap tinggi kualiti terutamanya beg, kasut atau jam. Yang pertama perlu set dekat minda:

  1. Nak jadi penyimpan, peminat, pembeli atau peniaga perlu belajar untuk menyesuaikan diri dengan stok barangan bundle yang ada pada ketika itu ( bukan untuk semua barangan bundle ). Contohnya kasut, jam tangan dan beg ( barang ni semua limited stok terutamanya yang betul betul elok dan lain dari yang lain. Jika yang suka memilih dan nak itu dan nak macam ini, elok cari stok yang fresh dan baru keluar dari kilang…………. senang dapat ). Jika tunggu stok bundle mungkin susah nak dapat…heeee..heeeee.
  2. Buang cara pikir yang rata-rata barangan bundle adalah murah dan memang tak patut mahal harganya ( kena pandai tengok jenis barang ). Jika stoknya susah untuk didapati dan pelik dari yang sedia ada, kebiasaanya harga pun agak pelik. Heee…heeeeee..
  3. Nak beli dengan harga yang berpatutan, sila deal untuk aktiviti borong dan pastinya akan dapat dibeli dengan harga yang berpatutan dan harap maklum.
  4. Tak ada lagi cerita tambahan mengarut yang admin nak taip lagi.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.