Categories
Aktiviti Hujung Minggu Maklumat perniagaan Pelaburan

Biar Duit Bekerja Untuk Kita

Biar duit bekerja untuk kita, projek terbaru dari pelabur underground

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bagaimana duit boleh bekerja untuk kita? jawapanya, kita kena invest lebihan duit yang kita ada itu untuk mendapatkan keuntungan dalam tempoh jangkamasa tertentu.

Pada mulanya admin buat projek ini untuk kegunaan admin dan kawan-kawan yang terdekat sahaja. Sebaliknya pulak telah berlaku, iaitu penawaran telah melebihi permintaan. Admin tidak mampu lagi untuk memenuhi kesemua penawaran yang sedia ada ( bajet sudah out ). Jadi admin buka peluang ini untuk orang lain pulak yang berminat. Projek ini dikendalikan sendiri oleh pihak admin.

7363236_orig

Apa yang admin buat adalah, cari bisnes skala kecil dan yang berpotensi untuk berkembang pesat dimasa akan datang. Kemudian runding secara terus dengan pemilik syarikat bagi membeli dan memiliki beberapa peratusan saham milik syarikat milik mereka untuk tujuan pelabuaran jangkamasa panjang. Semua proses pelaburan dibuat secara runding terus dengan pemilik syarikat dan untuk kes ini pihak admin hanya menyediakan maklumat dan bantuan asas sahaja kepada pelabur-pelabur baru. Lain-lain maklumat halus berkenaan operasi perniagaan kena berhubung terus dengan pemilik syarikat. Emmmm, proses ini agak high risk tetapi berbaloi jika dapat membantu untuk menaikkan kekuatan kewangan perniagaan saiz kecil yang berpostensi dan mereka pulak membantu para pelabur untuk tambah keuntungan biarpun secara kecil-kecilan. Beginilah caranya kitaran ekonomi setempat dapat berkembang.

Membantu usahawan kecil keluar dari sistem riba dan ini salah satu dari caranya yang berkonsepkan pelaburan dan bukannya pinjaman berteraskan riba.

Maklumat lanjut, sila berhubung secara terus dengan admin yang bertugas.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

2 replies on “Biar Duit Bekerja Untuk Kita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *