Categories
Bitcoin Cryptocurrency Research & Development

Proses mencari aset blockchain teknologi yang boleh dapat untung 3% sehingga 10%

Senang untung, payah rugi…

Bismillah,

Buah mola admin akan…

  1. Pilih aset berteraskan POW seperti Bitcoin, BCH atau LTC. Aset ini semua, nyawa liat dan payah jadi SHITCOIN. Pelaburan akan lebih selamat….ituuuuu kisahnya.
  2. Lepas tu….Tengok jumlah volume transaksi aset tersebut dan pilih mana satu yang paling aktif dan PALING banyak transaksinya ikut TF/1W. Ini proses memilih aset yang ada tahap kecairan tinggi. Bila syarat ini ada….nantinya, urusan BELI atau JUAL akan jadi lebih mudah. Prosesnya, 2 ke 3 minit sudah boleh selesai. Itu peranan untuk no 2.
  3. Berikutnya, tengok kekuatan peratusan jarak antara HARGA PALING TINGGI dan PALING RENDAH pulak. Iaitu ikut penanda aras yang dibekalkan oleh TF/1W. Ini penting, supaya tidak terperangkap lebih lama dalam posisi menunggu semasa urusniaga sedang aktif. Untuk urusniaga jarak singkat…..risiko akan dapat dikurangkan jika waktu menunggu untuk tutup posisi yang sedang aktif berlaku dalam jarak masa yang ditetapkan sahaja antara 2 ke 5 hari…..Jika terlewat, bimbang harga aset yang dipegang akan berubah arah dan strategi jarak singkat terbatal. Makanya perlu diganti ke jarak jangka masa panjang supaya kerugian atau susut nilai yang keterlaluan dapat dielakkan…Dalam hal ini, proses no 1 menjadi sangat penting.

Haaaa..haaaa……aset sudah terjual tetapi harga aset pulak masih meningkat naik…adussss bagaimana ni broooo?…emmmm! abaikan saja, yang pentingnya modal selamat dan untungnya sudah dapat….mantapppp!.

Supaya  lebih jelas,  lihat saja lakaran ringkas di bawah…

Untuk buka akaun trading, rujuk disini – https://m.mexc.com/auth/signup?inviteCode=17RJG

Untuk belajar trading secara PERCUMA, bergabung di channel ini https://t.me/keriptokarensi

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Be the first to write a review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *