Categories
Open source Research & Development

3 Benda Yang Perlu Diberi Perhatian Iaitu Cryptocurrency, Youtuber Dan Sosmed Ecommerce Marketing

3 projek penting yang boleh diusahakan oleh rakyat Malaysia di tahun 2020. Buat betul-betul dan hasilnya nanti boleh jadi sangat lumayan. Pencari kerja, elok luangkan masa untuk usahakan 3 projek ini.

Assalamualaikum dan salam hormat,

3 benda ini jika rakyat Malaysia fokus dan buat betul-betul di tahun 2020, insyallah pendapatan akan melimpah ruah dibuatnya. Baca kisah selanjutnya di bawah…

  1. Invest dekat market cryptocurrency.
  2. Usahakan diri untuk menjadi youtuber.
  3. Sertai sosmed ecommerce marketing.

Invest di market cryptocurrency

Ini dikeranakan benda ini adalah trend yang kuat sedang bermain di pasaran pada masa kini. Modal permulaannya sangat berpatutan tetapi peluang untuk mendapat keuntungan yang mampu mencecah sehingga ribuan % adalah sangat luarbiasa sekali kuatnya. Ramai yang tidak menyukainya, tetapi peluang yang ada ini sama sekali tidak mengambil kira semua situasi tersebut. Suka atau tidak, market cryptocurrency akan tetap mengganas.

Jadi Youtuber

Tugasan ini berat, memandangkan kebanyakkan manusia zaman ini telah memiliki alat untuk memudahkan cara kerjanya, maka dengan itu tugasan untuk menjadi youtuber ini telah dipermudahkan. Cadangan ini diketengahkan kerana Youtube merupakan salah satu dari lubuk penting yang boleh mendatangkan pendapatan dari sumber Google adsend yang adakalanya sangat lumayan kerana hasilnya dibayar dalam kiraan USD.

Sosmed  eCommerce marketing

Yang ini lebih mudah dari tugasan untuk menjadi youtuber. Hanya perlu jadi agen pemasaran bagi app ecommerce dan hasilnya akan dikutip dari komisen setiap jualan yang tercipta di app eCommerce yang terlibat. Ini paling mudah dan merupakkan konsep terbaru yang lebih berdaya maju. Berapa boleh dapat? jawapanya unlimited dan ia bergantung kepada kecekapan dan kepakaran untuk membuat kerja-kerja pemasaran.

Okay, itu haaa 3 projek penting yang perlu diberi perhatian untuk tahun 2020. Tak perlu kelayakan sijil segala bagai tetapi kepandaian dan kerajinan diperlukan. Makanya, tak perlu risau secara berlebih-lebihan tentang tak ada peluang pekerjaan. Market untuk 3 benda ni sangat luas dan berstatus global, jadinya tiada alasan munasabah untuk menolak tidak mengusahakannya.

Bantuan, sila Telegram admin bertugas En @asaikedah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s – kisah di atas bukan cadangan tetapi ia dari sumber R&D yang dibuat oleh team pemasaran t.me/niaga24jam. Berkonsepkan open source dan boleh gunapakai semula.

Be the first to write a review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *