Categories
Research & Development Web & Blog Activity

Blog Adalah Mesin Sedut Duit

Admin start bela dan menternak blog ni………. sejak dari tahun 2006 lagi. Salah satu darinya adalah blog niaga24jam.com. Aktiviti menternak dan membela blog merupakan salah satu daripada aktiviti yang sangat menguntungkan dan admin memang suka buat benda ni walaupun diperingkat mula untungnya belum tentu. Pasai apa pulak boleh mendatangkan keuntungan?.

Assalamualaikum dan salam hormat,

Admin start bela dan menternak blog ni………. sejak dari tahun 2006 lagi. Salah satu darinya adalah blog niaga24jam.com. Aktiviti menternak dan membela blog merupakan salah satu daripada aktiviti yang sangat menguntungkan dan admin memang suka buat benda ni walaupun masa sekolah dulu tak ambil bidang sastera ( jika terer bab sastera, lagi sakan laa dibuatnya ) dan menternak blog peringkat permulaan bukan boleh mendatangkan hasil yang lumayan. Emmm, kemudian bagaimana pulak blog boleh mendatangkan keuntungan?.

Kisahnya begini…

Untungnya apabila blog yang dibela sejak sekian lama, diasuh dan dipupuk sampai lah satu masa ianya akan menjadi sebiji mesin atau alat tarik duit dari alam internet ( tang ni laaa untungnya ) dan juga mampu menjadi mesin mencetak pendapatan. Alang-alang menyelok pekasam, biar sampai belengaih lengan. Bela biar sampai boleh jadi mesin buat atau tarik duit. Berapa lamakah masanya yang diperlukan?. Benda ni kena ikut kepakaran tuan empunya blog. Jika yang lengai dan tidak kretif memang lambat laaa dibuatnya ( jika rasa tidak kretif, admin sarankan anda ambil smart drugs ).

Kuatkan semangat…

Nak bela blog sebenarnya tak payah mana, makanan nya adalah ayat atau karangan yang tidak terlalu panjang dan tidak juga terlalu pendek tetapi kena ada sifat nilai tambah. Apa itu sifat nilai tambah?. Nak tau teknik yang ni kena bayar dekat admin RM500 sebagai fee untuk dapatkan tutorial. Heeee…heeeeee. Tak mau bayar fee RM 500, sila guna kemudahan internet dan search dekat enjin pencari seperti Google sampai jumpa ( admin peringkat mula guna kaedah tersebut ). Emmmm, kena belajar juga bab sistem kedai online ( alat tarik duit no 2 ) dan banyak lagi lahhhh…Tetapi jika boleh conquer part 1 tadi pun sudah okay.

Ahhhhhhhh……sudah sampai time makan tengah hari….sambung lain kali kesah ini.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: every mistakes is a revenue ( income ). Pinjam kata-kata Jack Ma…..heeee…heeeee.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.